Poznati holivuski par je nedeljama unazad meta medijskih naslova i spekulacija. Brakorazvodna bitka, veruje se, preti da bude najskuplja ikada. Prema rečima advokata koji ih zastupaju, razvod, može potrajati još bar šest godina.

Glumica Anđelina Džoli je 2016. godine zatražila razvod od, još uvek sadašnjeg, supruga Breda Pita pod izgovorom da preko nekih stvari ne može i ne želi da pređe. Nekadašnji najlepši par Holivuda se od tada neprastano razvlači po sudovima kako bi brakorazvodnu parnicu priveli kraju.

Naime, Anđelina i Bred nisu mogli da postignu dogovor oko podele imovine koju poseduju, a koja premašuje milionsku cifru. Vredi čak nekoliko miliona dolara.

Spekulacije o njihovoj podeli imovine su brojne, a sukob supružnika je eskalirao kada je Anđelina prodala sliku Vinstona Čerčila. Veruje se da je ovo umetničko delo poklon od Breda, a ona ga je prodala za 11,5 miliona dolara na aukciji u Londonu.

Varnice između njih ne prestaju, a advokati se samo smenjuju. Strani mediji prenose da su oboje potrošili više od milion dolara samo na zastupnike i sudske troškove. I Bred i Anđelina su angažovali ugledne advokate, čija se cena kreće između 1000 i 1500 dolara po satu. Čak su i privatnog sudiju angažovali, koji traži 900 do 1000 dolara na sat.

Glavna tačka spora su dvorac i vinogradi

Poznati glumački par najveći problem imaj oko podele dvorca u Francuskoj i vinograda koji ide uz njega. Zapravo, oni su to velelepno imanje kupili 2008. godine i platili ga skoro 70 miliona dolara. Nakon toga 2014. su se venčali baš u tom dvorcu. Glavni problem jeste što je imovina kupljena pre braka i ne može se najpreciznije podeliti.

Izvor: Lepa&Srećna