Glumica Anđelina Džoli još jednom je pokazala da ne želi ništa da ima sa bivšim suprugom Bredom Pitom. Dokaz je njen najnoviji gest koji je šokirao jvnost.

Vredan poklon koji je dobila dok je bila u braku sa holivudskim glumcem stavila je aukciju. Reč je o retkoj slici koju je naslikao britanski premijer Vinston Čerčil, a čija prodaja je oborila aukcijski rekord.

Delo "Kula džamije Kutubija" prodato je 1. marta, u Aukcijskoj kući "Kristi" u Londonu, za neverovatnih 11,5 miliona dolara.

Slika je Čerčilov poklon američkom predsedniku Franklinu D. Ruzveltu tokom Drugog svetskog rata, a koju je Anđelini poklonio Bred Pit 2011. godine.

"Čerčil je prvi put posetio Maroko 1935. godine, a voleo je da slika motive Marakeša", rekao je Nik Orhard, šef moderne britanske umetnosti u Kristiju u Londonu, gde je održana aukcija.

Prodaja je više nego utrostručila prvobitno procenjenu vrednost slike od 3,5 miliona dolara. Prethodni rekord cene Čerčilove slike bio je 2,7 miliona dolara, a prodata je 2014. godine u kući "Sotbi" u Londonu.