Mira Adanja Polak iza sebe ima decenije novinarske karijere kakvom malo ko može da se pohvali. Krase je radoznalost i upornost, pa nema osobe koju nije ubedila da joj bude sagovornik. Poznata je i po tome što ume da izvuče iz sagovornika i detalje o kojima nisu imali nameru da govore.

Ipak, o svom privatnom životu govori jako malo. Decenijama je u braku s raketnim inženjerom Martinom Darkom Polakom. Da postane majka uspela je iz devetog puta, nakon osam spontanih pobačaja. Sin Marko joj je podario troje unučica, a porodicu smatra svetinjom. Za sebe tvrdi da je patrijarhalna žena, što je po njenom mišljenju srž skladnog braka.

"Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost", rekla je ranije za "Blic" Adanja i otkrila kako je vaspitvala sina.

"Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to. Poštovala sam pravo sina na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim da mu pomognem kad god to od mene zatraži. Poštujem snaju, a unuku obožavam. Bile smo nas dve na jednom dečjem rođendanu i tada sam je videla u akciji. Ušla je na nepoznat teren, među nepoznate ljude, u sekundi je našla čoveka kome će da se uspentra na krilo i koji će da joj iseče parče torte. Kada sam videla kako se snašla, rekla sam u sebi: ‘Ovo je genetika‘.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna