Poznata i priznata novinarka Mira Adanja Polak nikada nije odustajala od svog cilja. U svemu što je radila imala je podršku porodice, uvek je znala šta hoće, i kako kaže, nikada nije išla preko mogućnosti - i tuđih i svojih.  Sarađivala je sa najznačajnim ličnostima 20. veka, a jednom prilikom je otkrila da je mnogo puta u životu bila primorana da prodaje porodične antikvitete kako bi imala novca da uradi intervju.

 "Od 1992. godine nije ostalo ništa da se proda. Uglavnom sam sve što je moglo da se proda, prodala sam da bih mogla da otputujem i uradim ono što me interesuje. Vidite kada imate mogućnost da nešto snimite, vi nemate vremena da čekate neki potpis ili neko odluči, dođe i složi. Vi tada sedate na avion, odlazite i to uradite. Posle toga sedite, montirate i razmišljate kako ćete da napravite kvalitetan prilog", rekla je legendarna novinarka jednom prilikom koja je pre nego što je dobila posao na televiziji radila kao stujardesa nacionalne kompanije JAT.

 "Javila sam se na konkurs u JAT-u. Već sam bila diplomirala psihologiju, govorila nekoliko jezika i volela da putujem. Dok sam radila kao stjuardesa, obožavala sam taj osećaj da ste čas ovde, čas tamo. Uživala sam i ništa mi nije bilo teško. Kao stjuardesa sam naučila da koristim vreme, da se savršeno organizujem i da spavam na svakom mogućem mestu, u bilo koje vreme. U avionu, na tako malom prostoru, ljude vidite drugačije, i to me je stvarno zabavljalo. Letela sam samo šest meseci, jer je otac učinio sve da mi ne produže dozvolu. To što sam tada naučila primenjujem i danas. Niko ne može brže da se obuče i spremi od mene", otkrila je Mira na svom sajtu koja je prvi zarađeni novac potrošila na jedan mali tepih koji i danas ima.

  Izvor: Lepa&Srećna