Verica Rakočević se ne ustručava da priča o svojim traumama iz prošlosti, pa i o strašnom iskustvu kada ju je silovao jedan poznanik.

Kreatorka kaže da je i u današnje vreme silovanje jako škakljiva tema, ali da je ona svoj težak slučaj prećutala najviše zbog roditelja. Naime, to se dogodilo 1966. godine, kada je Verica imala samo 18 godina. Društvo je bilo veoma patrijarhalno, konzervativni stavovi vrlo rašireni, a njeni roditelji izuzetno strogi.

O svom traumatičnom doživljaju progovorila je tek mnogo kasnije, i to da bi pomogla drugim ženama. "Želela sam da savetima i ličnom životnom pričom pomognem jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari", objasnila je Verica svoju ispovest na RTS-u. "U vreme kada sam silovana bila sam jako mlada, imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela.

Kasnije sam smatrala besmislenim da posle deset godina pokrećem priču koja ništa dobro ne bi promenila u mom životu. Ono što sada mogu da kažem je, prijavite odmah, istog trenutka i bez obzira na to kakav odnos imate sa roditeljima, oni su ti koji će uvek biti vaš zid odbrane", istakla je ona.

Nakon svega je ostala nepoverljiva muškarcima i kaže da joj je trebalo vremena da se oporavi.

Izvor: Lepa&Srećna