Zima 2022. godine biće nam bela, barem kad je moda u pitanju! Brojni kreatori su ponudili ogroman izbor jakni, džempera, pantalona i haljina u ovoj boji, a ni proizvođači obuće nisu zaostali.

Upravo tako obučena se nedavno pojavila i kreatorka Verica Rakočević u jednoj televizijskoj emisiji, a najveću pažnju su privukle njene čizme.

Reč je "šanelovom" modelu u beloj boji, sa vrhom u kontrastnoj crnoj, što je varijacija na temu slavnih salonki Gabrijele Šanel po kojima je ova kuća poznata. Velika Koko je, naime, kreirala prva dvobojnu cipelu, kako zbog estetskih tako i zbog praktičnih razloga. Taman vrh vizuelno skraćuje nogu čineći je damskom, dok se na crnoj potpetici eventualna sitna oštećenja mnogo manje vide. 

Njena ideja je do sad doživela stotine izdanja, kako u baletankama ili polusandalama, tako i u espadrilama i čizmama. Nema para obuće na kojima se ova kombinacija nije pokazala pobedničkom!

Na Veričinim čizmama još jedan detalj je izuzetno zanimljiv - sara je visoka i u gornjem delu ima ukrasni crni deo. Uz belu haljinu sa šlicem koju je kreatorka nosila, vizuelni efekat je bio potpun. Ove sezone žene rado nose svetlu obuću, atraktivnost delimično odnosi pobedu nad praktičnim duhom. Kakve je još varijante ponudio Šanel da ujedini i jedno i drugo, pogledajte u galeriji slika.

Youtube / TV Pink Dvobojna obuća za poseban efekat!

Izvor: Lepa&Srećna