Hari, vojvoda od Suseksa i njegova supruga Megan Markl žele da posete njegovu rodnu zemlju sa decom, ali se ne osećaju bezbedno i zbog toga odlažu putovanje.

Princ Hari je preuzeo pravne mere koje bi mu obezbnedile policijsku zaštitu kada sa decom bude putovao u Ujedinjeno Kraljevstvo, i preko svojih pravnih zastupnika naglasio da bi sve troškove on snosio. Naime, Hari i njegova supruga američka glumica Megan izgubili su policijsku zaštitu u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što su 2020. godine odlučili da istupe iz kraljevstvske porodice. Supružnici sada žive u Kaliforniji sa svojom decom sinom Arčijem i ćerkom Lilibet. 

Princ želi da svoju decu odvede u posetu Britaniji, ali on i njegova porodica “se ne mogu vratiti kući” jer je za njih to preopasno, ističe Harijev pravni zastupnik, a kao jedan od razloga navodi "ekstremističke i neonacističke" pretnje, kojima je porodica ranije bila izložena.
Tokom leta prošle godine Harijeva bezbednost je bila ugrožena zbog izostanka policijske pratnje nakon što je napustio dobrotvornu priredbu, rekao je njegov pravni zastupnik i dodao da su nakon susreta sa hendikepiranom decom paparaci londonskim ulicama jurili za automobilom u kom se on nalazio. S obzirom na to da je njegova majka Lejdi Dajana preminula baš na taj način bežeći od paparaca ulicama Pariza ne čudi njegov strah.

Princ tvrdi kako članovi njegovog obezbeđenja u Americi nemaju pristup informacijama o obezbeđenju u Velikoj Britaniji, što je nužno da bi on i njegova porodica ostali bezbedni.

Profimedia Spružnici bi voleli da sa decom ove godine posete Veliku Britaniju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna