Britanska javnost se još nije oporavila od intervjua koji je Opra Vinfri vodila s britanskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan, a odbegli princ je već uspeo da kraljevskoj porodici zada još jedan udarac. Naime, povrđeno je da on piše memoare o svom životu, koji će biti objavljeni 2022. godine, a za koje je, prema nezvaničnim saznanjima, dobio vrtoglavih 20 miliona dolara.

"Knjiga će dati konačan prikaz iskustava, pustolovina, gubitaka i životnih lekcija koje su mu pomogle da se izgradi kao ličnost“, objavio je izdavač "Penguin Random House". Da princ Hari zablista u svom prvencu, pomoći će mu pisac iz senke JR Moehringer, poznati američki pisac, novinar i dobitnik "Pulicerove nagrade" za novinske članke.

 "Ovo pišem ne kao princ kakav sam se rodio, već kao čovek koji sam postao. Našao sam se u svakakvim ulogama tokom godina i nadam se da pričajući svoju priču, uspone i padove, greške, naučene lekcije, mogu pomoći i pokazati da, bez obzira odakle potičemo, imamo više zajedničkog nego što mislimo“, poručio je Hari u saopštenju.

Činjenica da nikoga od članova porodice nije obavestio o svojoj nameri da izda memoare razbesnela je britansku javnost. 

"To će biti Harijeva knjiga, napisana onako kako Megan želi", samo je jedan od komentara na Harijev gest, a voditelj Pirs Morgan koji je u više navrata kritkovao Harija i Megan bio je oštriji nego ikada. 

"Princ Hari je razmaženo, licemerno derište, neka se smesta odrekne titula", poručio je kontroverzni voditelj.

 Izvor: Lepa&Srećna