Spomenik princezi Dajani otkriven je 1. jula a ovoj svečanosti su prisustvovali samo prinčevi Vilijam i Hari.

Bio je to veoma tužan dan ali i ispunjen ponosom svih koji su Lejdi Di voleli kao "princezu iz naroda". Zbog nagađanja oko toga da li će se braća pomiriti radi ove ceremonije i da li će se Megan Markl odlučiti da dođe, ostala je u senci činjenica da ni Kejt Midlton nije bila prisutna.

Naime, Vilijam je imao ogromnu želju da i supruga i deca budu uz njega, a ona lično je - tvrde izvori - bila posebno tužna i bukvalno je u suzama molila da se protokol osmisli tako da budu zajedno.

Kejt Midlton princ Vilijam
Profimedia 

Međutim, kako je odlučeno u kraljevskoj porodici, samo su Dijanini sinovi mogli da stoje pred statuom svoje poštovane majke u trenutku kad bude predstavljena čitavoj javnosti. Sve drugo bi moglo da izazove veliku javnu aferu, a posle svega što su doživeli od princa Harija i njegove žene, upravo to su želeli da izbegnu.

Ovo nije jedina žrtva na koju će Kejt morati da pristane, pa se tako sve glasnije čuje i kako će odbiti titulu pokojne svekrve.

Inače, povodom same statue izrečeno je mnoštvo negativnih komentara - od toga da princeza "izgleda kao fudbaler", do toga da je trebalo da "drži svoje sinove za ruku a ne neku anonimnu decu".

Ipak, poznavaoci kažu da svaki spomenik izazove mnoštvo kontroverzi dok se javnost malo ne navikne, naročito ako je posvećen tako omiljenoj ličnosti kakva je bila Lejdi Di.

Izvor: Lepa&Srećna