Operacija raka pluća donela je novu nadu Zoranu Kaleziću, ali sada je pevač redovno na hemoterapijama.

On se podvrgao lečenju u Crnoj Gori, pre svega u Podgorici, a zatim i u Nikšiću i kaže da je želeo da se leči u svojoj zemlji i među svojim ljudima.

"Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti "Brezovik" u Nikšiću", rekao je Kalezić za Novosti. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da "kupe" dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu."

Prema njegovim rečima, doktori, hirurzi i celokupno medicinsko osoblje pokazuju mu ljubav u svakodnevnom ophođenju i toga čini srećnim. "Tu sam shvatio šta znači biti narodni umetnik", ističe Kalezić, još srećniji što je uz njega i supruga Irena.

"Deca žive svoje živote, sin u Americi, a ćerka u Beogradu", ispričao je pevač. Njegova velika želja je da održi još jedan koncert u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani), hramu muzike, gde je mnogo puta izlazio na binu. " Prvi put je to bilo 1972. godine , kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha", kaže Kalezić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna