Novinarka sportske redakcije RTS-a Tijana Jevtić smrt supruga je predosetila. Plivački trener otišao je iznenada, u snu, u 49. godini. Doživeo je srčani udar u Omanu, gde je radio kao selektor tamošnje nacionalne plivačke selekcije.

"Bila je to sudbina, jednostavno nemam drugo objašnjenje. Iako smo trenutno živeli razdvojeno, bili smo izuzetno povezani, čuli smo se i po nekoliko puta dnevno. Nije postojao trenutak da on ode negde a da ja ne znam gde je, i obrnuto. Naš izbor je bio da porodica zasad funkcioniše ovako. Te noći nisam uopšte spavala, imala sam neki čudan osećaj u stomaku. U poslednjem dopisivanju rekao mi je da je završio trening i da je umoran, da je stigao kući i da će da odspava. Kasnije u toku noći nekoliko puta sam proveravala da li je onlajn. Kako do ujutru nije bilo odgovora, slutila sam da nije dobro", ispričala je svojevremeno za "Gloriju" Tijana, za koju je smrt supruga bila veliki šok.

"Pitala sam se kako je to moguće i šta sad treba da radim. Bio je potpuno zdrav, bivši plivač, koji još drži državni rekord na 1.500 metara. Odlazio je na redovne sistematske preglede, a da je imao bilo kakav problem, sigurna sam da bi se odmah obratio lekaru. Nije mi bilo jasno kako mi nešto nije nagovestio, kako mi nije dao neko uputstvo kako da nastavim dalje sama. Tek kasnije sam shvatila da je čitav njegov život bio uputstvo, da se ne nerviram oko gluposti i sitnica i da živim svakog dana kao da je poslednji. Sebe sam ubedila da tako treba da nastavim, jer je to jedino ispravno. Ne mogu ama baš ništa da promenim, mogu samo da čuvam tu lepu priču o njemu i u životnom i u sportskom smislu", rekla je Tijana koja godinu dana nakon smrti supruga shvata koje su prave životne vrednosti.

"Živimo kao da je on tu, trudimo se da mnogo toga održavamo onako kako smo se dogovarali. Ostale su najdivnije uspomene, velike stvari koje smo vremenom prošli, sva putovanja i lepa događanja. Život vas vodi. Vreme ne znači previše, sad samo još više na značaju dobija sve ono lepo što je ostalo", rekla je za Kurir Tijana i istakla kako su porodica i prijatelji bili tu uz nju u najtežim trenucima:

"Najveća podrška su i danas, svi oni zajedno. Srce mi je puno. Zahvalna sam im svima. Život vas nauči da drugačije gledate na stvari, da cenite prave vrednosti. Trčimo za nekim malo važnim stvarima, a sasvim nešto drugo predstavlja život", rekla je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna