Sara Džesika Parker prešla je put od neugledne devojčice iz predgrađa, do devojke koja nosi najskuplju garderobu na svetu. Rođena je 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu u Ohaju. Mala Sara bila je plod ljubavi školske učiteljice Barbare i novinara Stefana Parkera. Odrasla je u porodici jevrejskog porekla i roditelji su nastojali da bude disciplinovana. Na tom putu nisu joj bili dobar primer, s obzirom na to da su se razveli kada je Sara bila mala. Njena majka Barbara u jednom baru upoznala je kamiondžiju Pola Forsta. Zaljubila se i nedugo zatim Sari saopštila da će se ponovo udati. Turbulentno odrastanje, gomila audicija, problematičnih momaka sklonih drogi, samo su deo njene životne priče. Ipak sreća ju je pogledala kada je upoznala sadašnjeg supruga.

Tokom 1996. glumila je u pet filmova, od kojih je najzapaženiji bio “Mars napada” Ispostavilo se da ta godina predstavlja pečat u njenom ljubavnom životu. Upoznala je kolegu Metjua Broderika, a njihov odnos velikom brzinom postao je ozbiljan. Sara je o svom izabraniku govorila u superlativima, a takvo ponašanje za nju je karakteristično i danas. Sara Džesika Parker i Metju Broderik venčali su se u maju 1997. godine. Kako je i njen izabranik pripadnik jevrejske zajednice, ceremonija venčanja upriličena je u građanskoj sinagogi u Njujorku. Mlada nije bila u beloj venčanici.

- Bio me je stid da se udam u beloj venčanici - priznala je mnogo godina kasnije Parkerova koja je nosila crnu odevnu kombinaciju. Glumica u tom periodu još uvek nije bila toliko popularna, pa se u vezi sa njenom udajom nije dogodila medijska pompa. Godinu dana kasnije, 1998. godine ona prihvata ponudu producentske kuće HBO da glumi jednu od četiri glavne uloge u sitkomu Seks i grad, te njen život od tada postaje jedna drugačija priča. Zanimljivo je da je ona jedina od četiri glumice iz serije koja nije snimila nijednu golišavu scenu. Za razliku od koleginica Kim Katral, Kristin Dejvis i Sintije Nikson, Sara je pri potpisivanju ugovora sa producentima tražila da se napravi klauzula koja će joj garantovati da neće morati da se skida pred kamerama.

Životna priča Sare Džesike Parker
Profimedia 

Sara je na tom putu umela da uspori i posveti se onome u šta je verovala tokom čitavog života. Metju i Sara postali su prvi put roditelji 28. oktobra 2002. godine, nakon što je glumica rodila dečaka kome su dali ime Džejms. Majčinska uloga ju je potpuno primirila. U javnosti se pojavljivala kao sasvim obična majka. Nasmejana i bez šminke.

- Više ne obraćam pažnju na oblačenje. Sada sam srećna ako izađem iz kuće da posetim prijatelje. Veći deo dana provodim kod kuće, u ulozi majke, za šta je potrebna potpuno drugačija garderoba. Iako jako cenim lepu odeću, ipak nisam zaluđena modom kao što ljudi od mene očekuju - opisuje nasmejana plavooka dama i dodaje: - Metju i ja nismo hteli da uzmemo dadilju koja bi stalno živela sa nama, pošto se trudimo da što više učestvujemo u vaspitanju naše dece. Pravilan odgoj nam je oboma veoma važan i ne želimo da se izvlačimo. U čemu je poenta zasnivati porodicu u čijem životu te kasnije uopšte nema?

Sara i njen izabranik su očajnički želeli da prošire porodicu, ali im to nije polazilo za rukom, pa su 2009. godine odlučili da im naslednike podari surogat majka Mišel Ros. Tako su u porodicu glumačkog para ušle bliznakinje Marion Loret i Tabita Hodž. Na takav potez Sara se odlučila pošto je završeno snimanje drugog nastavka filma Seks i grad, koji je premijerno prikazan krajem maja 2010. godine. Od tada se teško mogu pronaći njene izjave u kojima se ne osvrće na porodicu, živi u Njujorku i uživa u svakom trenutku i pažljivo osluškuje komentare o nastavku serije koja se sada zove “And just like that”.

Pogledajte u galeriji kakve je sve stajlinge Sara Džesika Parker birala u proteklom periodu. 

Profimedia Ikona stila Sara Džesika Parker uvek ima pravu kombinaciju garderobe

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna