Ako nešto karakteriše svetske zvezde, to su brojni razvodi i neuspeli brakovi. Uprkos tome što imaju decu, nije im strano da ulaze iz veze u vezu, svaku "krunisanu" bračnom zajednicom, gde je neretko i sledeća kraća od one prethodne.

Međutim, i među poznatima ima onih koji bračne zavete shvataju ozbijno i umesto razvoda nakon prve prepreke, bore se za očuvanje zajednice i neguju svoju ljubav dug niz godina.

Mi vam predstavljamo holivudske parove čija je ljubav odolela svim životnim problemima i kojima možemo samo pozavideti na skladnim brakovima.

KIRA SEDŽVIK I KEVIN BEJKON

Kada su se glumci Kevin Bejkon i Kira Sedžvik upoznali na snimanju filma "Lemon Sky", nisu se dopali jedno drugome, a ona ga je čak smatrala nedruštvenim i arogantnim. Međutim, ljubav je ubrzo planula te su se i venčali 1988. godine. Imaju dvoje dece, a najteže trenutke prošli su kad ih je finansijski savetnik Berni Medof prevario za veliku sumu.

„Bili smo u šoku i nismo znali šta da radimo. Onda smo zaključili da treba češće da vodimo ljubav – to je barem besplatno", rekao je jednom Bejkon.

Kevin Bejkon i Kira Sedzvik
Profimedia 

MERIL STRIP I DON GAMER

Umetnika Dona Gamera Meril je upoznala nakon smrti svog partnera Džona Kazala. Venčali su se 1978. godine, posle samo šest meseci veze i od tada žive u skladnom braku, koji drže daleko od očiju javnosti. Imaju četvoro dece, a koliko su povezani, vidi se iz njenog govora na dodeli Oskara 2012. godine.

„Najpre ću zahvaliti Donu jer, ako zahvališ svom mužu na kraju govora, to niko ne čuje od glasne muzike. A ja želim da se zna da mi je sve što najviše cenim u životu, dao upravo on", rekla je slavna glumica.

Don Gamer Meril Strip
Profimedia 

SINDI KRAFORD I RENDI GERBER

Slavni supermodel Sindi bila je u braku s glumcem Ričardom Girom, ali je pravu ljubav pronašla s biznismenom i bivšim manekenom Rendijem Gerberom. Venčali su se 1998. godine i otad su u srećnom braku. Imaju dvoje dece, sina Prislija i ćerku Kaju, koja je krenula majčinim stopama i gradi uspešnu manekensku karijeru. Sindi je jednom izjavila da je za uspešan brak najvažnije da vam prioritet bude porodica, a ne posao, ali i da provodite kvalitetno vreme s partnerom.

Rendi Gerber Sindi Kraford
Profimedia 

MIŠEL FAJFER I DEJVID E. KELI

Zanosna holivudska plavuša i poznata i televizijski producent upoznali su se na sastanku naslepo, koji su im organizovaili prijatelji. U braku su od 1993. godine i još uvek su zaljubljeni kao i prvog dana.

„Naša tajna? Beskrajno se volimo, poštujemo se i često se držimo za ruke. Idemo na romantične večere, a imamo nekoliko naših mesta koje volimo da posećujemo s vremena na vreme", rekao je Dejvid.

Par ima sina Džona Henrija i usvojenu ćerku Klaudiju Rouz.

misel fajfer dejvid e keli
Profimedia 

SARA DŽESIKA PARKER I METJU BRODERIK

Zvezda serije Seks i grad definitivno je pronašla svog gospodina Zverku u stvarnom životu, i to u liku glumca. Upoznao ih je njen brat kada su se jednom prilikom sreli u pozorištu. Venčali su se 1997. godine i dobili troje dece: sina Džejmsa Vilkija i bliznakinje Merion Loretu i Tabitu, koje je rodila surogat majka. Ljubav i strast održavaju radeći na svojoj vezi a, kako je glumica jednom izjavila, ključ srećnog braka jeste posvetiti vreme partneru i ponekad izaći nekuda bez dece.

sara dzesika parker metju broderik
Profimedia 

GOLDI HON I KURT RASEL

Mada Goldi i Kurt nisu venčani, njihova 37-godišnja ljubav pravi je primer skladne i harmonične veze. Zajedno su od 1983. godine, a glumica je jednom prilikom istakla: „Da sam se udala, odavno bih bila razvedena“.

Oboje imaju decu iz ranijih brakova i zajedničkog sina Vajata Rasela i svi se se odlično slažu. Čini se da je njihova ljubav i dalje jaka kao na početku, pa to što nikada nisu ozvaničili svoju zajednicu, u njihovom slučaju, očigledno ne predstavlja nikakvu smetnju.

goldi hon kurt rasel
Profimedia 

RITA VILSON I TOM HENKS

Glumački par je u braku od 1988. godine. Tom je jednom prilikom rekao da je Ritu prvi put video na televiziji u seriji "The Brady Bunch" i pomislio da je ljupka. Upoznali su se 1985. i zajedno prošli mnogo toga, i dobrog i lošeg. Njoj je dijagnostikovan rak dojke 2015. godine, a on je oboleo od dijabetesa tip 2, ali oboje tvrde da ih je sve to još više zbližilo.

„Sve što mogu jeste da se divim hrabrosti svoje žene. Pravi sam srećnik", kaže čuveni glumac.

rita vilson tom henks
Profimedia 

STING I TRUDI STAJLER

Pevač Sting i Trudi u braku su od 1992. godine: „Oženjen sam posebnom i nadarenom ženom, koja me svakodnevno iznenađuje svojom pameću i talentom. Volim je. Kada ona uđe u sobu, sve se promeni. Ona je moje sunce. Volim njene šale i volim da čujem njeno mišljenje. Imamo ista interesovanja i nostalgiju za prohujalim vremenima. Ali, brak je svakodnevni posao i kompromis.”

Sting i Trudi
Profimedia 

Tekst: Milica Prelević

Izvor: Lepa&Srećna