Jelena Jevremović otišla je na konsultaciju povodom estetske korekcije grudi i ne sluteći da će joj pronaći promene na levoj dojci. Hitno je operisana, nakon čega je uputila apel svom devojkama i ženama da idu na redovne kontrole.

"Ovo nije poruka samosažaljenja, niti patetike. Ovo je iskrena molba i apel na sve devojke i žene, naročito na one koje se osećaju zdravo i u skladu sa tim žive, bezbrižno, kao što sam ja. Molim vas, ne zapostavljajte vaše grudi! Nismo ni svesne koliko je opaka i podmukla bolest tumor dojke. Tiho dođe, tiho se širi, i u jednom danu nas obriše kao gumicom. Nismo rođene naučene, nije dovoljno da ‘pipamo‘ grudi i laički tvrdimo kako je tu sve u redu. Nismo stručne, ne znamo, zato moramo ići redovno na ultra zvuk dojki (na 6 meseci), kao i na mamografiju (od 40. godine na svakih 18 meseci). Rokovi za redovne preglede su se smanjili, jer obolelih, naročito mladih žena, je sve više", započela je svoju ispovest ćerka Mikija Jevremovića i priznala da se prvi put osetila slabo i bespomoćno.

"Nakon skoro 6 sati na operacionom stolu i nimalo jednostavne operacije, sve je, hvala Bogu, prošlo dobro. Danima pre zahvata bila sam u agoniji, plašeći se da je karcinom maligan, brinući i neprestano razmišljajući o deci i svima onima, koje kada legnem na operacioni sto, ostavljam iza sebe... Hrabra sam, maltene neustašiva, nikada se nisam predala... Ali kada su ti životni konci istrgnuti iz ruku i nemaš kontrolu, osetiš se u momentu bespomoćno i slabo. Nema ništa gore i strašnije od toga. Zato, ako češće uradimo makar malo za nas same, to je mnogo!


"Ne zamerite na ovom postu jednom emotivcu i nepopravljivom optimisti, ali morala sam da pokušam da dignem svest sličnima sebi, pa neka me makar jedna dama danas posluša, biće to prava stvar. Promenila sam se i opametila, posle ovog iskustva baš ništa neću shvatati olako i paziću više na svoje zdravlje. To što brinemo o sebi nije sebično. Naprotiv, time dokazujemo da mislimo na naše bližnje i volimo ih, jer da bismo bili dobri njima, moramo prvo biti dobri sebi samima", napisala je Jelena iz fotografiju iz bolničke postelje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna