Rak dojke ne bira ni vreme ni mesto, ni godine niti društveni status. Dijagnozu ove opake bolesti dobile su i mnoge poznate dame i uspešno je pobedile

Kajli Minog

Australijska pop zvezda otkrila je da je obolela u svojoj 36. godini. Pevačica je priznala da joj je život spasla intuicija. Naime, sama je napipala kvržicu, a lekari su joj rekli da je sve u redu. Međutim, ona je bila uporna sve dok joj nisu postavili pravu dijagnozu, u ranoj fazi bolesti. Primala je hemoterapiju, što joj je prouzrokovalo gubitak kose. Međutim, Džepnu Veneru to nije obeshrabrilo.

"Znala sam da sam jaka, ali kad se suočite s nečim nepoznatim, nikad ne možete biti spremni. Pomešaju vam se osećanja, strahovi, strepnje",  izjavila je Kajli.

Sintija Nikson

Poznata glumica koju ćemo uskoro ponovo gledati kao Mirandu u nastavku filma “Sex and the City- Just like that”, otkrila je da boluje od kancera tokom rutinskog pregleda. Nije želela medijsku pažnju i pompu, tako da se sa bolešću borila sama, u tajnosti. Progovorila je o svim teškoćama i strahovima tek dve godine po izlečenju. Od tada, postala je aktivistkinja u širenju svesti o raku dojke.

Šeril Krou

Rutinski pregled otkrio je dve sumnjive promene na tkivu, pa je ovoj kantri pevačici odmah bila zakazana operacija. Zahvaljujući ranom otkrivanju bolesti, Šeril je izbegla hemoterapiju.

Kada se oporavila, posvetila se širenju svesti o raku dojke, a u saradnji s doktorom Ozom, osmislila vodič za prevenciju raka. Svoju ishranu obogatila je lisnatim povrćem, belim lukom i maslinovim
uljem, što savetuje svima.

Šenan Doerti

Zvezda televizijskih serija Beverli hils i Čari suočila se s opakom bolešću 2015. godine. Njena borba trajala je tri godine. Podvrgla se hemoterapiji, zračenju i na kraju operaciji. Za vreme borbe sa bolešću dobila je veliku podršku obožavaoca.

Poznate dame koje su pobedile rak
Youtube/Printscreen/EntertainmentTonight 

"Deljenje ličnog iskustva s drugima na društvenim mrežama mnogo mi je pomoglo, jer su i ostali meni slali svoje priče i to mi je davalo nadu, podršku i ljubav. Srećna sam i zahvalna što sam živa svakog minuta, svake sekunde. Iako je brutalan, kancer mi je otvorio oči, naučio me da bolje upoznam sebe, promenio me je kao biće", izjavila je glumica.

Kristina Eplgejt

Glumica je znala da u porodici ima istoriju ove opake bolesti. Zbog toga je svake godine, od svoje tridesete, preventivno išla na preglede. Zloćudni tumor otkriven joj je 2008. godine i ubrzo se podvrgla dvostrukoj mastektomiji. Nakon perioda oporavka osnovala je organizaciju koja finansira preglede žena sa dijagnozom raka dojke.

Poznate dame koje su pobedile rak
Youtube/Printscreen/Team Coco 

Izvor: Lepa&Srećna