Marinko Rokvić je umro posle teške bolesti, a u poslednjim mesecima je ležao u kući i nije želeo da ode u bolnicu.

Negovala ga je cela porodica, a najveći teret je podnela supruga Slavica koja je i po struci medicinska sestra. Oba sina Marko i Nikola su bili neprekidno prisutni i spremni da pomognu u  svemu, a pred smrt ih je otac okupio da im prenese svoje poslednje želje.

"Zamolio ih je obojicu da ostanu skromni, složni i da se uvek nađu jedan drugom. Posebno ih je zamolio da brinu o majci i da svojoj deci pričaju kako ih je deda voleo više od ičega na svetu", piše Skandal. "Naglasio im je da i sa polubratom ostanu uvek u dobrim odnosima jer krv nije voda, a na kraju svima ostaje samo porodica. Obojici se i zahvalio što su bili divni sinovi na koje je ponosan i što ga nikad nisu brukali ili izneverili.

Rekao im je i da čuvaju svoje supruge i decu i da ih nauče da je porodica najvažnija. Zamolio ih je i da mu oproste ako ih je nekad uvredio ili možda bio previše strog pravdajući se da je to bilo iz najbolje namere. Nikola i Marko su jedva izdržali, nisu hteli pred njim ni suzu da puste jer je i on bio nasmejan dok je trpeo najgore bolove, ali čim su izašli iz sobe gde je pevač ležao, jecali su obojica", rekao je izvor ovog lista.

Da podsetimo, Marinko je bolovao od karcinoma pankreasa, a od iste bolesti preminula je pre par dana i Merima Njegomir.

Izvor: Lepa&Srećna