Smrt Marinka Rokvića potresla je čitavu srpsku estradu, pa se brojne njegove kolege s tugom sećaju poslednjih trenutaka kada su se sa pevačem videli ili čuli.

Jedan od njegovih saradnika s kojim je uradio i poslednji projekat bio je kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović.

"Završili smo sve, osim spota koji je on hteo da snimi, ali nažalost, nije dočekao", ispričao je Mijatović za Objektiv. Pesmu ćemo izdati svakako kada dođe vreme. Tematika je takva slučajnost, nismo ni sanjali šta će posle biti. Zove se “Te noći kada umrem”, kao da je naslućivala nešto: “Te noći kada umrem, kada se stare ljubavi vrate, te noći neka me njenom pesmom isprate”. Toliko se radovao toj pesmi… "

Mijatović je prokomentarisao i stil života pokojnog pevača. "Najzdravije je živeo od svih, nije nikada pušio, ponekada popije čašu vina. Svako jutro je trčao na Košutnjaku po sat vremena, išao je u teretanu, igrao je fudbal, bio je sportski tip, ali nema pravila… ", opisao je kompozitor.

"On je bio najveći gospodin na estradi. Uvek je držao do sebe. Vodio je računa o svemu. Bio je dobar muž i otac, za njega je porodica bila zakon. Bio je retko iskren pevač. Toliko je voleo da peva… Išli smo iz Beograda u Banjaluku i trebalo je da nastupa tamo, i on je ceo put prepevao… Većinu pevača jedva nateraš da pevaju, mrzi ih, a on jedva čeka da ga neko pita. Sa mnogima sam radio, ali on je bio jedinstven", kaže Miša.

Izvor: Lepa&Srećna