Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIO SAM MRTAV 11 MINUTA, EVO ŠTA SAM VIDEO I OSEĆAO: Peca Popović preživeo 7 infarkta, kliničke smrti, a onda i koronu

"Nije loš osećaj - umreti", kaže Peca Popović o svojoj kliničkoj smrti...

 petar peca popovic Izvor: ATA / Antonio Ahel

Petar Peca Popović uspeo je da se izbori sa u , premda je njegovo zdravlje decenijama ugroženo zbog srčane slabosti.

Možda će vas zanimati

Poznati novinar i muzički kritičar je u emisiji TV Ordinacija opisao svoje neverovatno iskustvo, koje je retko i u Evropi, ali i svetu. Naime, on je preživeo 7 infarkta, dve kliničke smrti, imao je 4 operacije, nekoliko bajpasova i više od 10 stentova, a krajem prošle godine je preležao i kovid 19.

"Kod mene je bila jasna genetska predispozicija za srčanu slabost", ispričao je Popović. "Moj otac i dva ujaka su umrli već od prvog infarkta, a ja sam prvi doživeo sa nešto više od 32 godine. Ne postoji savet lekara koji mi je dao bilo koji stručnjak kome sam zaista verovao a da ga se ja nisam pridržavao. Ne pušim, vegetarijanac sam 41 godinu, ali sam primetio da su mi se svi zdravstveni udesi dogodili u trenutku kad sam izašao iz nekog stresa."

Prema njegovim rečima, vremenom je naučio čak i da prepoznaje kad počinje infarkt. Nisu uvek simptomi bili "školski", pa je tako  pri petom srčanom udaru imao snažan bol u desnom ramenu i to u predelu ključne kosti. "Osećaj je kao da vas uhvati neka grabulja koja, uz toplinu i bol, ide ka srcu", kaže Peca.

Možda će vas zanimati

Kliničku smrt je opisao kao osećaj da bol konačno prestaje. "Nije loš osećaj umreti", rekao je Popović. "Ja sam jedini bio miran, a svi oko mene su jaukali. Beo plafon iznad mene je odjednom postao ljubičast, a ja sam izašao iz bola. Tek treći elektrošok me je vratio u život i ja sam se, iz tog lepog osećaja, ponovo vratio u život."

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije