Ljudi širom sveta umiru od srčanog udara ili infarkta, a malo ko zna da ovaj simptom ukazuje na ovo opasno stanje, piše Lepa & srećna.

Srčani udar uzrokovan je zakrčenjem krvnih sudova i događa se kada je zaustavljen dotok krvi u srčani mišić. Simptomi koji ukazuju da nam preti srčani udar su: bol u grudima, otežano disanje, pojačano znojenje, slabost i malaksalost, oticanje, brz i nepravilan puls, kašalj i mučnina. Međutim, mnogi pacijenti ignorišu jedan neobičan simptom, a ne znaju da može biti znak za uzbunu.

Stručnjaci ističu da bol u vilici ukazuje na srčani udar. Mnogi pacijenti tokom žvakanja hrane osećaju bol, odlaze kod zubara koji im kaže da je sve u redu, ali onda treba hitno da provere zdravlje srca. Stručnjaci ističu da srčana oboljenja često ne šalju jasne simptome, pa pored vilice, bol se može javiti u vratu, leđima i u levoj ruci. Ukoliko osećate neki od ovih simptoma, hitno posetite lekara kako biste uklonili sve sumnje ili dobili odgovarajuću terapiju.

PROČITAJTE JOŠ: 

OTVORITE USTA I POGLEDAJTE SE U OGLEDALO! AKO OVO IMATE, HITNO KOD LEKARA

ŠTA POZA U KOJOJ SPAVATE OTKRIVA O VAŠEM ZDRAVLJU

PROTRLJALI SU PARČE KROMPIRA PO TELU I DOGODILO SE ČUDO

OVA GLAVOBOLJA JE OPASAN SIMPTOM: ako glava ovako boli, možda je uzrok kancer mozga

Simptomi raka na mozgu zastrašujuće liče na svakodnevne zdravstvene tegobe i zato ova opasna bolest može ostati duže neotkrivena, piše Lepa & Srećna.  

Čak i doktori ponekad ne mogu da razlikuju glavobolju i migrenu koje uzrokuje ovakav karcinom, ali postoji znak koji ukazuje da treba hitno da se obratite lekaru.

Ako osetite da vam se svakog dana javlja glavobolja u jutarnjim satima, naročito ako ranije nikada niste imali takve tegobe, simptom ne treba ignorisati. Važno je da intenzitet glavobolje nije povezan s veličinom tumora, pa tako i veliki karcinom može davati sasvim slabu glavobolju. Ipak, bol je uporan i, što je još važnije, ne smanjuje se čak i ako uzmete tablete protiv glavobolje. Ako uz to osetite i tegobe sa vidom ili sluhom, hitno se javite doktoru.

Izvor: Lepa & Srećna

OVAJ SIMPTOM OTKRIVA DA JEDETE PREVIŠE ŠEĆERA

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA POREMEĆAJ HORMONA

KOJA RUKA BOLI PRED INFARKT