Prošle su tri godine otkako su se princ Hari i Megan Markl jedno drugom zakleli na večnu ljubav u Kapeli svetog Đorđa u Vindzoru, ali po brojnim dešavanjima koja su obeležila protekli period, čini se da su zajedno mnogo više vremena.

Megan i Hari upoznali su se na "sastanku na slepo" koji je organizovala zajednička prijateljica. Kako su ispričali, pre upoznavanja nisu znali mnogo jedno o drugom.

Hari je priznao da su se Megan, starija tri godine od njega, i on zaljubili odmah što je on shvatio kao sudbinu. Otkrio je i da mu je nakon upoznavanja bilo potrebno četiri nedelje da je nagovori da mu se pridruži na kampovanju u Bocvani. Njeno ponašanje ga je oduševilo i shvatio je da je upravo ona žena njegovog života.

Venčali su 19. maja 2018. godine pred svim članovima kraljevske porodice, kao i specijalnim gostima, među kojima su bili i Džordž i Amal Kluni, Dejvid i Viktorija Bekam, Serena Vilijams sa suprugom Aleksom Ohanijanom, Elton Džon sa suprugom Dejvidom Furnišem, glumac Tom Hardi, indijska glumica Prijanka Čopra, i brojnim drugim zvanicama. Televizijski prenos venčanja pratilo je tri milijarde gledalaca širom sveta.

Megan je nosila svedenu haljinu sa potpisom francuske modne kuće "Givenchy“ koju je dizajnirala kreativna direktorka brenda Kler Vejt Keler. Imala je veo dugačak čak pet metara napravljen od svile sa ručno izvezenim cvećem. Minđuše i oglicu koju je nosila napravio je "Cartier".

Roditelji dečaka Arčija postali su 6. maja 2019. godine. 

Od venčanja do danas prošli su kroz brojna iskušenja i izazove koje su kulminirale Harijevim i Meganinim odlaskom sa sinom iz Ujedinjenog Kraljevstva. Kako je Megan doživela kraljevsku porodicu poznati par je otkrio u razgovoru sa voditeljkom Oprom Vinfri. 

Intervju, koji su svetski mediji opisali kao jedini koji bi mogao da zaseni intervju princeze Dajane, koja je 1995. iznela šokantna priznanja o svom životu u kraljevskoj porodici, bio je podjednako šokantan. Megan je priznala da je razmišljala o samoubistvu zbog neizdrživog pritiska kom je bila izložena.

Ove godine sve je drugačije - par obeležava treću godišnjicu daleko od kraljevskog porodičnog doma u Londonu i kraljevske porodice, dok iščekuju rođenje devojčice.

 Izvor: Lepa&Srećna