Posle dve godine parničenja, Megan Markl, britanska vojvotkinja od Saseksa, konačno je dobila spor protiv britanskog lista ''Mejl on sandej''' i njegovog izdavača. Da podsetimo, ovaj list je objavio njeno privatno pismo ocu u kojem mu je napisala koliko kako "joj je slomio srce u milion komada" iznevši njihovu porodičnu intimu u javnost.

Bilo je tvrdnji u ovim medijima kako je Megan udajom za princa Harija postala javna ličnost, a njena prepiska time postala prikladna za objavljivanje. Međutim, sud je doneo presudu da je ovo protivzakonita i dehumanizirajuća praksa, prenose svetski mediji. 

Megan je objavila izjavu u kojoj navodi da je i taktika drugih novina i portala kakvi su "Mejl onlajn" i "Dejli mejl" slične i da se "predugo praktikuju bez ikakvih konsekvenci". "A naneli su duboku štetu i dalje je nanose", navodi se u njenom saopštenju.

Sudija Varbi je presudio da "obelodanjivanje pisama nije bilo neophodno, niti je imalo bilo kakvu javnu svrhu." "Ovo je pobeda svih nas", poručila je Megan.

Izvor: Lepa&Srećna