Intervju koji je Opra Vinfri vodila s engleskim princom Harijem i njegovom suprugom Megan nikoga nije ostavio ravnodušnim. Prema procenama, samo u Sjedinjenim Američkim Državama pratilo ga je 17,1 miliona gledalaca,a broj onih koji su želeli da čuju zašto je zaista britanski prestolonaslednik odlučio da sa suprugom i sinom napusti okrilje najmoćnije porodice sveta, je nemerljiv.

Intervju, koji su svetski mediji opisali kao jedini koji bi mogao da zaseni intervju princeze Dajane, koja je 1995. iznela šokantna priznanja o svom životu u kraljevskoj porodici, bio je podjednako šokantan. Megan je priznala da je razmišljala o samoubistvu zbog neizdrživog pritiska kom je bila izložena.

 "Jednostavno nisam više htela da živim. Te su misli bile stalne, zastrašujuće, stvarne i veoma jasne. Obratila sam se kraljevskoj porodici i rekla da moram negde da potražim psihološku pomoć. Rekla sam da se nikad nisam tako osećala, rečeno mi je da ne mogu, jer to ne bi bilo dobro za porodicu", rekla je sa tugom u glasu vojvotkinja.

Kraljevska porodica nije ostala nema na optužbe Megan Markl da joj niko u najtežim trenucima nije pružio ruku spasa, ali na optužbe za rasizam.

"Cela porodica je tužna otkada je saznala koliko je poslednjih nekoliko godina bio izazovan period za Harija i Megan. Problemi koji su se pojavili, posebno rasni, su zabrinjavajući. Iako se neka sećanja mogu razlikovati, smatramo ih vrlo ozbiljnim i porodica će ih rešavati privatno. Hari, Megan i Arči uvek će biti voljeni članovi porodice" stoji u zvaničnom saopštenu britanske kraljevske porodice.

 Izvor: Lepa&Srećna