Ljubitelji "Pesme Evrovizije", jednog od najvećih svetskih pevačkih takmičenja, čekali su godinu dana da ponovo uživaju u jednom od najvećih svetskih muzičkih manifestacija. Osim učesnika koji su se predstavili u prvoj polufinalnoj večeri, gledaocima je za oko zapala i jedna od voditeljki ovog muzičkog takmičenja.

Holandska šminkerka Niki de Džeger, poznatija kao Nikkie Tutorials, rodila se kao muškarac, ali je s 19 godina promenila pol. Mnogi od njenih 13 mililiona fanova nisu znali tu činjenicu dok sama Niki nije otvorila dušu u videu pod nazivom "I'm Coming Out".

"Želim da započnem ovu godinu sa istinom. Ne mogu da verujem da ovo govorim. Rodila sam se u pogrešnom telu", započela je Niki u videu koji je do sada pogledalo 37 miliona ljudi.

"Snimati ovaj video sa jedne strane je zastrašujuće, a opet tako oslobađajući osećaj. Da, ja sam transrodna osoba, ali na kraju dana ja sam samo ja, kao što ste i vi - vi. Svi mi treba da živimo svoje živote bez ikakvih restrikcija. Ovim želim da inspirišem sve male Nikije širom sveta da učine isto, da žive živote onako kako to zaista i zaslužuju. Vodim svoje bitke svaki dan i znam da vas ima. Treba da čujemo i razumemo jedni druge. Bez obzira na težinu, boju kose, kože...", nastavila je Niki koja je do šeste godine uz podršku roditelja počela da pušta kosu, dok je sa sedam nosila isključivo žensku garderobu.

"Oduvek sam se igrala sa lutkicama, zanimali su me šminka i haljine. Mama je rekla da ću da budem gej ili će nešto drugo da se dogodi sa mnom. Uvek mi je pružala podršku, na čemu sam joj zahvalna. Učitelji u školi su me shvatili, a deca kao deca, neki su bili zbunjeni", prisetila se Niki koja je sa 14 godina krenula sa hormonskom terapijom.

 "Do 19 godina proces transformacije je bio gotov i napokon sam postala žena", otkrila je Niki koja je u u srećnoj emotivnoj vezi.

 Izvor: Lepa&Srećna