"Osetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod držeći Arčija u naručju i pevušila mu uspavanku da umirim i njega i sebe. Bila je to jedna vesela melodija u oštrom kontrastu sa mojim osećajem da nešto nije u redu." U potresnom tekstu koji je objavio Njujork Tajms, Megan Markl je opisala kako je doživela spontani pobačaj u julu 2020. godine. "To je gotovo nepodnošljiva tuga, koju mnogi dožive ali malo ko o tome priča", piše vojvotkinja od Saseksa. 

"Dok sam u zagrljaju držala svog sina prvenca, znala sam da gubim svoje drugo dete. Satima kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu i držala muža za ruku. Osetila sam kako mu je dlan lepljiv i poljubila mu prste. Ruke su nam bile mokre od suza, i mojih i njegovih. Zurila sam u hladne bele zidove, pogled mi je samo klizio preko njih dok sam pokušavala da zamislim kako ćemo ovo preboleti."

"Gledala sam kako mu se kida srce i shvatila da jedini način da sve prebolimo leži u pitanju - da li smo OK. To je ono što svi treba da pitamo jedni druge", poručila je Megan.

"Gubitak deteta znači gotovo nepodnošljivu tugu, a dožive je mnogi. Malo njih o tome priča", kaže Megan. "Te jednostavne reči - da li ste OK - mogu da pomognu svima koji su doživeli veliki gubitak u ovoj teškoj 2020. godini."

Izvor: Lepa&Srećna