Glumica Milena Radulović se oglasila nakon što je podignuta optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića, koji je optužen za pokušaj silovanja. Podsetimo da je glumica učitelja glume optužila za seksualno uznemiravanje 20. januara 2021. godine, a optužnica je podignuta juče.

Milena je iznela kakva očekivanja je imala od celog slučaja.

"S obzirom na broj prijava i broj devojaka koje su se javile, spremne da svedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano", rekla je Milena radulović za "Blic".

Navela je da je shvatila da radi pravu stvar onog trenutka kada je izašla i javno priznala svoj slučaj i kada su se druge devojke oglasile. Kako kaže, nije mislila o posledicama, pretnjama i pritiscima, kao i da se nije plašila ničega jer je govorila istinu.

Više javno tužilaštvo je juče podiglo optužnicu protiv Aleksića, a na teret mu se stavljaju dva krivična dela silovanja. Institucije će odlučiti sve o produženju pritvora optuženog.

Istraga koja se pokrenula protiv Miroslava Aleksića je sprovedena zbog više krivičnih dela na štetu nekoliko polaznica škole glume, od kojih je jedna (u vreme napastvovanja), navodno, bila maloletna. Ostale devojke su tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne, ali i nakon punoletstva.

Kolika kazna zatvora može da čeka Aleksića?

"Ako je zaprećena maksimalna kazna za jedno delo je 15 godina, po našem zakonu, kazna ostaje ista iako je to isto delo ponovljeno nad više žrtava. Tužilaštvo će u obzir uzeti sve, pa i njegove godine. Ipak, ne milsim da u ovom momentu kada smo na početku postupka treba da licitiramo o visini kazne, bar ne do glavnog pretresa", kaže Jugoslav Tintor za portal "Mondo".

Sada je samo podignuta optužnica protiv vlasnika škole glume "Stvar srca", situacija je i dalje neizvesna a nastavak suđenja se nastavlja.

Izvor: Lepa&Srećna