Nakon saslušanja Milene Radulović povodom tužbe protiv Miroslava Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje, svoj iskaz 21. januara 2021. godine dala je i glumica Iva Ilinčić. Ona je u pratnji oca i advokata napustila Više tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja Iva nije davala izjave, već je u pratnji oca i advokata Srđana Ilinčića otišla, ali su njeni ostali advokati rekli da je glumica do detalja opisala sve što je preživela zbog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kog je optužila za seksualno zlostavljanje.

"Saslušanje je danas trajalo puna četiri sata, Iva je detaljno iznela i opisala sve ono kroz šta je prolazila tih godina i mislimo da je u tom smislu, što je vrlo važno, njen iskaz uzet, fiksiran i on sad nadalje predstavlja dokaz da se po tome postupa" - rekao je Jugoslav Tintor jedan od advokata koji zastupa i Ivu i Milenu Radulović.

On je dodao da je Ivi bilo teško da se priseća svega, ali da je ispričala sve.

- S obzirom da su i Iva Ilinčić i Milena Radulović saslušane od strane tužioca, molimo medije jer imamo jedno maloletno lice i još jednu žrtvu koje nisu spremne da stanu pred medije i ovoliko kamera, da pomognete da postupak teče bez bavljenja time - rekao je Tintor.

On je dodao da mediji jako pomažu da ovaj slučaj bude ispraćen i podignut na nivo posle kog "više ništa neće biti isto".

- Mislim da novinari užasno pomažu jer su ovo podigli kao pitanje svih pitanja, jer da ovo nije od medija podignuto ovako mislim da se ne bi saznalo za ovaj broj ljudi. Jaka je poruka koja se šalje da ohrabri druge žrtve da prijave svako zlostavljanje, ne samo u ovom predmetu, ovaj predmet je samo okidač, posle kog mislim neće više biti isto - dodao je Tintor.

On je dodao i da će trajanje postupka zavisiti od broja oštećenih lica, kojih za sada, koliko oni znaju, ima četiri.

- Mislim da će trajanje prikupljanja dokaza zavisiti od broja oštećenih lica što bitno usložljava postupak. Sama činjenica da ovde ima i veliki broj krivičnih dela koje se okrivljenom stavljaju na teret čini ovaj postupak nimalo jednostavnim i lakim, što sigurno neće biti brzo. Ali cilj postupka je da se sve raspravi i sve utvrdi, prikupe svi dokazi još u fazi istrage kako bi se utvrdilo ono što je bilo jer to nam je svima u interesu da se ova krivično-pravna stvar detaljno rasvetli - rekao je advokat.

Za kraj, Tintor je prokomentarisao navode pojedinih medija da je teško prikupiti dokaze u ovom slučaju i da li će se presuda donositi samo na osnovu iskaza oštećenih devojaka.

- S obzirom da se tek saslušavaju naše klijentkinje mi nemamo pravo i zapravo još ne znamo šta se nalazi u spisima predmeta. Nakon saslušanja imaćemo mogućnost da kopiramo spise. Vrlo često se govori "šta ako je samo iskaz", ali pogledajte u postupcima drugim koji su decenijama unazad suđeni, pa pogledajte u kojima su korišćeni samo iskazi i da li su suđeni i da li su presuđeni. Ja koliko se sećam jesu - zaključio je on.

Izvor: Blic