Nakon objave Milene Radulović da je optužila scenaristu, režisera i učitelja glumce Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao, mnoge kolege stale su uz nju. Pored mladih devojaka koje su prošle kroz istu torturu kao Milena i smogle snage da i one prijave Aleksića, javili su se i ostali glumci i umetnici koji su uz reči podrške delili svoja iskustva iz te škole. Među njima bio je i Branislav Lečić.

Pod snažnim utiskom ove vesti na svom Instagram nalogu Lečić je objavio: „Potpuno me šokorala priča moje mlade koleginice Milene Radulović, čije roditelje jako dobro znam. Moj sin Ivan i ćerka Ana bili godinu dana u školi Mike Aleksića, dok su bili mali. Samoinicijativno su odustali jer su mi rekli da se mnogo dere na njih! I Miku znam sa fakulteta. Ostao sam bez reči. Svako nasilje osuđujem i prezirem, a naročito prema ženama, o deci i da ne govorim. To ostavlja trajne posledice na život žrtve nasilja i drasticno menja pogled na svet! Silovanje je poniženje tela, duha, ličnosti i slobodne volje svakog od nas!“

Lečić je i svoju ćerku Anu i sina Ivana svojevremeno upisao u školu Aleksića, ali samo nakon godinu dana deca su odustala. O ovome je 18. januara 2021. godine u jutarnjem programu na TV Prva, ponovo ispričao i dodao svoj lični utisak o Miki.

„Očigledno da je vršena manipulacija, seksualna ucena i to dovodi do činjenice da je iz svog ponašanja baštinio poziciju kojom je mogao da vrši pritisak na mlade devojke i devojčice. Ja sam svoju decu upisao jer je bio na dobrom glasu i bilo je korisno da im skrene pažnju sa igrica, u nešto što je jako korisno da se čita, uče tekstovi i oslobađa od straha. Iz iskustva glumca sam to želeo. On je bio na glasu, bilo je korisno, čak je i njegov metod bio da disciplinuje decu i ja sam želeo da Ivana i Anu da damo i oni su bili tamo godinu dana, a njihove reakcije su bile da ih vređa. Čak je bio i incident da je udario nogom Miku u cevanicu, a on nikada nije bio agresivan i ja sam ispisao decu", objasnio je glumac.

"Poznajem Miku, radili smo na jednom projektu, a išli smo zajedno na fakuletet i taj utisak je ostavio traga na mene. Ljudi ne shvataju šta je manipulacija i ucena. Svaki oblik manipulacije je nasilje i još sam cilj koji ima. Kad počinje silovanje, kad ne stanete na prvo NE, ako ne stanete na prvo NE nastaje nasilje, onda postajete životinja", zaključio je.

Izvor: Lepa&Srećna