Mlada glumica Alisa Radaković, koja u filmu "Dara iz Jasenovca"  igra Nadu, studentkinja je Fakulteta dramskih umetnosti u klasi Biljane Mašić.

Publika je do sada imala priliku da je gleda u filmu "Ime naroda" i seriji "Švindleri", gde je glumila Jagodu, a uskoro će je videti i u filmu i mini-seriji "Zlatni dečko".

- U filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Antonijevića tumačim Nadu Šakić, polusestru osnivača ovog logora. Ta uloga je zahtevala detaljne pripreme i istraživanja, snimali smo u okolini Sombora i taj proces je bio veoma intenzivan - rekla je Alisa u jednom intervjuu.

Nada Esperanca Šakić, rođena Tambić, bila je pripadnik ustaša, čuvar ženskog logora Stara Gradiška u sastavu ustaškog logora Jasenovac.

Nju je, kao i polusestru Zoru, Vjekoslav "Maks" Luburić, komandant logora uveo u dužnost u oktobru 1942. godine. Nada se, kako pokazuju svedočenja, pokazala kao jedan od najvećih zlotvora. U ženskom logoru Stara Gradiška je za svega tri godine ubijeno skoro 80.000 žena i dece.

Glumica je za MONDO ranije rekla da je "ponosna što je učestvovala u snimanju".

"Mislim da je važno što je film o jednom od najvećih genocida 20. veka konačno došao na red da bude snimljen, i ponosna sam što sam, makar u malom delu, učestvovala u njegovom stvaranju. Boli me taj zločin, a boli me i naše nepoznavanje i zaborav onoga što se dešavalo. Ali, čini mi se da će ovaj filmski prilaz istini o stradanju to da promeni. Istina uvek pronađe svoj put".

Izvor: Lepa&Srećna