Devojčica Biljana Čekić, koja je rasplakala čitavu Srbiju u filmu "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Gage Antonijevića, otkrila je da joj je, nakon emitovanja filma, srce puno. Devojčica koja je maestralno odigrala Daru prvi put je gledala film i priznala je da je plakala, kao i mnogi koji su odgledali film.

Iznenađena je pažnjom koju je film izazvao, ali i težinom filma jer nije prisustvovala snimanju svih scena.

"Na mene je ostavio veoma emotivan utisak. Najteža scena mi je bila kada predajem mlađeg brata Dijani Budisavljević, kada ga ona odvodi", rekla je za Dnevnik 2 RTS Biljana.

- Dosta se promenio moj život sada. Novinari me zovu, pričam sa njima, dajem intervjue. Nisam verovala da će sve ovako da bude. Iskreno, moram i da učim, a ne mogu da spustim telefon od poziva. Svi žele da čuju utiske, meni je drago da sam uspela da ovako važan lik iznesem na pravi način - priča za Biljana.

Na pitanje, da li su emocije kod nje bile velike, dodaje:

- Bilo je mnogo emotivno. Plakali su mnogi, čak i kod mene kući. I ja sam - kratko odgovara Dara i dodaje da su je mnogi glumci koji su radili sa njom na ovom filmu zvali da joj prenesu utiske:

- Glumicu su me zvali i oduševljeni su. Čestitali su mi i ja sam njima. Baš sam se raznežila kada su me pozvali svi oni da mi kažu kako sam bila super - ističe Biljana.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko-nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Inače, potomci Biljane Čekić bili su u logoru u Jasenovcu, te joj se devet članova familije ubijeno tada.

Izvor: Kurir