Diva srpske kinematografije Nataša Ninković nesumnjivo je glumica koja ume da iznese svaku ulogu i predstavi svoj lik baš onako kako se od nje i očekivalo. Kako navodi, voli da stane iza svake svoje uloge, pa zato i bira gde će zaigrati.

Sa druge strane, tu su uvek i mediji koji pomno prate svaki njen korak i od najmanjih sitnica, kada je Nataša u pitanju, prave "priču". Tako se desilo, pre nekog vremena" da su je slikali kako se sprema da, s kacigom na glavi, sedne na vespu i odmah je dobila poziv da da izjavu za medije o „svojoj novoj strasti“.

„Bila sam na odmoru sa suprugom. On je vozio vespu jer obožava motore i ja sam htela da je iskoristim samo za slikanje. Nisam još stigla ni da namestim kacigu za poziranje a već sam dobila poziv od novinarke koja me je pitala od kada volim motore“, rekla je glumica u emisiji "Šok Tok". Nataša je odlučila da ispriča novinarki sve što je ikad čula od supruga o motorima, praveći se da je to njena nova ljubav, iz čiste šale. Priznaje, želela je da vidi koliko daleko mediji mogu da odu. Kao što se i ispostavilo, sutradan je objavljen tekst vest na dve strane o „Natašinoj novoj strasti“.

Zbog medijske scene koja funkcioniše na mnogo načina koje nisu profesionalne, zbog spremnosti da se sve politizuje, kao i zbog težine koju ovo ostvarenje nosi, kaže da je zamalo bila spremna da odbije ulogu koja joj je bila ponuđena u filmu „Dara iz Jasenovca“. Kao profesionalac, nije želela da bude na meti političkih kritičara, a kao osoba je osećala  da bi joj teško pala ta tematika i vraćanje na strahote iz  perioda o kojem film govori. 

„Ipak, kako sam odmicala u čitanju scenarija, shvatila sam da je to najmanje što mogu da uradim. Pristala da budem deo tog filma sa jednom malom ulogom – odmah da kažem, da je bilo koja druga tema bila u pitanju ne bih pristala da igram takav lik, koji u početku nije imao ni ime, ali to je bio moj mali doprinos u čast svim žrtvama iz logora." Ako su oni mogli da prođu kroz sve to, kako je Nataša navela, igranje uloge je najmanje što je mogla da uradi kako bi odala počast.

Izvor: Lepa&Srećna