"Dara iz Jasenovca" je film koji je proteklog vikenda celu Srbiju ostavio u suzama. Strahote i teška priča koju su doživeli naši preci odigravala nam se pred očima. Malena Biljana Čekić, devojčica koja je tumačila lik Dare, doprinela je celom utisku ovog potresnog ostvarenja.

Biljana je gostujući u jutarnjem programu TV Prve izjavila da zna u koliko teškom filmu je igrala, kao i koliki je utisak na nju sve to ostavilo.

"Svi su zadovoljni, drago mi je što smo videli film, ostavio je jak utisak na mene, možda i više nego kad smo snimali" - rekla je Biljana.

Devojčica je otkrila i šta joj je najteže palo: "Snimanje po noći jer nisam navikla da ostajem do kasno, ali i emotivno teško scene. Kada držim brata u krilu i trebam da ga dam"  - ispričala je, a onda joj je glas zadrhtao...

"Naterala sam sebe da plačem. Shvatala sam koliko je to emotivno i onda sam se uživela u ulogu i suze su same krenule."

Njena porodica je pretrpela gubitke zbog strahota u Jasenovcu. "I u školi smo učili i u kući se pričalo o tome. Moja prabaka i rođaci su bili u Jasenovcu i to mi je na neki način pomoglo da odigram ovu ulogu."

Kada je dalje školovanje u pitanju, u budućnosti planira da upiše srednju školu: "Još ne znam koju, ali bih volela da posle upišem Fakultet dramskih umetnosti".

Izvor: Lepa&Srećna