Film "Dara iz Jasenovca" potresao je čitavu javnost. Niko nije ostao imun na teške scene koje su se odigravale pred našim očima, a svoj lični doživljaj podelile su i pevačice Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša.

Ceca je na svom Instagram profilu podelila poster filma i napisala: “Kakav film... Bože mili...” Na ovaj način balkanska folk zvezda je izrazila gorku tugu koju je osetila nakon gledanja ovog ostvarenja.

Karleuša, poznata po svojim snažnim stavovima, i ovog puta je imala šta da poruči kada je "Dara iz Jasenovca" u pitanju. Ona je, takođe, na svom Instagram profilu izrazila svoje mišljenje.

"Kao neko ko je mnogo čitao i gledao na tu temu, pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja Srba, Jevreja i Roma u logorima tadašnje NDH, saveznika fašističke Nemačke, za vreme Drugog svetskog rata. Ali jednostavno to jedan film nije mogao da dočara. Nije moguće napraviti takav film... Uostalom, postoje pravi snimci, postoje prave slike, postoji istorijska dokumentacija, istorijske činjenice...a postoji i Jasenovac, nije daleko. Ima i memorijalni centar u kojem se može sve to videti. U krajnjem slučaju, postoji i Google...

"Pošteno je reći i to da se i tada, kao i sada, pošten svet u Hrvatskoj takvih zločina stideo i takve je zločine osudio. Mnogi zločinci su nakon rata uhvaćeni i pogubljeni upravo u Hrvatskoj. Znači, film je samo delimično pokazao realnst monstruoznih zločina psihopata nad nedužnim narodom u kom ni najmanje nisu bila pošteđena deca. Ovakvi istorijski događaji koji nisu bili ni tako davno, ne treba u nama da stvaraju mržnju i podelu. Naprotiv, dobre ljude svih nacionalnosti i veroispovesti ovakvi crni momenti novije istorije treba da učvrste u nastojanju da se takva nezamisliva zverstva nikada ne ponove", dodala je i poručila na kraju:

"Zapamtite, zločinci, monstrumi, sadisti i psihopate nikada ne smeju da nose nacionalno obeležje jedne zemlje, to ne bi bilo fer prema dobrim ljudima u čije ime sigurno nisu ubijali".

jelena karleusa
Instagram / karleusastar 

Izvor: Lepa&Srećna