Konstrakta se na evrovizijskoj sceni, ali i na svim događajima koji su pratili ovu manifestaciju, pojavljivala u belom, a kostimografkinja Ivana Kesić, koja je bila zadužena za njen izgled, otkriva zašto je to tako.

"Podržati vizuelno originalnu ideju - to je bio moj zadatak. Odlučili smo da ona bude stalno u belom, a hor u crnom sa ponekim belim detaljem. Na svim dešavanjima, i generalno u šetnji Torinom, pojavljivali su se u tim izdanjima i tako smo i naše pojavljivanje učinili jednostavno vidljivijim i efektnim", objasnila je Ivana za "Blic ženu" i dodala:

"Belo asocira na svežinu, čistoću, dobrotu, na novi početak - na sve ono što donose Konstrakta i njena pesma. Stiglo nam je lepo vreme i za mene nema ničeg prijatnijeg od bele odeće na suncu. Bela najlepše miriše, a malo je i nobl".

Veliku pažnju privukli su i detalji koje je Konstrakta nosila na kostimu - kaiš, krstić, cveće i borosane. Neki detalji nisu poneti iz Srbije, već su kupljeni u Torinu i to na pijaci.

"Kaiševe je po mom nacrtu izradio čuveni brend iz Novog Sada. Mali krst može da bude i simbol hrišćanstva, ali i medicinara, neka shvati ko kako želi. Konstrakta je nosila borosane sa crvenim đonom što je bila mala ironija na čuvene cipele sa đonom u toj boji, a tu su bile i startas patike kojih se svi sećamo sa časova fizičkog iz detinjstva. Cvetne detalje smo kupovali na pijaci u Torinu", ispričala je kostimografkinja.

konstrakta evrovizija 6.jpg
Youtube / Eurovision Song Contest 

Za izradu celokupnog kostima bilo je potrebno tri nedelje.

"Dogovorile smo se da koncept za finale bude isti, uz nadogradnju u smislu kvalitetnije produkcije. Dakle, precizan kroj, kvalitetan materijal, dobra izrada… Sve ono uobičajeno što podrazumeva izrada kostima za nastup: mode board, skice, potraga za adekvatnim materijalom, koji treba da bude sjajan, ali malo krut, a da pritom ne ograničava pokret, da nije predebeo jer je trebalo izdržati dane proba i proba u njemu… Nakon toga usledio je rad sa timom krojača u radionici na samoj izradi modela. Nekoliko proba i kostim je bio spreman za Torino nakon, recimo, tri nedelje intenzivnog rada", rekla je Ivana Kesić.

Podsetimo, Konstrakta je u finalu Evrovizije, koje je održano u subotu, 14. maja, sa pesmom "In corpore sano" osvojila 5. mesto.

Konstraktina izdanja iz Torina pogledajte i na fotografijama u galeriji ispod.

Profimedia, Youtube / Printscreen / Eurovision Song Contest Konstraktin stil

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna