Reakcija publike na nastup Konstrakte na Evroviziji pokazala je koliki uspeh je predstavnica Srbije postigla u Italiji, ali mnogi su šokirani malim brojem bodova koje su joj dodelili članovi žirija. 

"Očekivao sam da će stručni žiri prepoznati umetnički element u njenoj numeri", kazao je Marko Kon u emisiji "Jutro" na TV Prva. "Neverovatno je da taj kvalitet oseti i nagradi publika, a da žiri tako glasa, ali Konstrakta je pokazala da je moguće da nešto što je drugačije ipak ostvari veliki uspeh na Evroviziji. Ipak, ne bih se nipošto `menjao` sa Ukrajinom za pobedu pod ovakvim okolnostima."

Kako kaže Konstraktina koleginica iz grupe "Zemlja gruva", Zoe Kida, moglo je glasanje žirija da bude još gore. "To sam očekivala", kaže pevačica. "Bilo mi je jasno već posle polufinala, kad je Konstrakta dobila 2,5 miliona pregleda na Jutjubu da će uspeh kod publike biti veliki. Da su joj i članovi stručnih žirija dodelili više bodova, ona bi pobedila, a tako nije bilo `planirano`."

Prema Zoinim rečima, Konstrakta je već postala svetska zvezda, veoma je tražena. Ipak, sačuvala je svoje posebne vrline. "Usred svega toga, ostala je smirena, ona je i inače takva", kaže Zoe.

Da podsetimo, Konstrakta je od žirija dobila ukupno 87 poena iz 15 zemalja. Po 12 je osvojila od Hrvatske i Crne Gore, 10 iz Severne Makedonije, osam iz Australije, a sedam iz Finske.

Dragana Kosjerina kao Konstrakta RTS

Po šest poena su joj dodelili članovi žirija iz Slovenije i Španije, pet iz Irske, a po četiri iz Belgije, Švedske, Italije i sa Kipra. Muzički stručnjaci Portugala dali su joj dao tri poena, a Litvanije i Velike Britanije po jedan poen. Od 23 države dobila je nulu!

Međutim, od publike dobila je ukupno 225 glasova, a ispred Srbije bile su samo Ukrajina, Moldavija i Španija. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna