Ukrašeno rumenilom, lice deluje zdravije, a crvenkasta boja je simbol zdravlja i mladolikosti. Međutim, da biste se rešili  "sivog", beživotnog i umornog izgleda lica, nije dovoljno samo da odaberete pravu nijansu ovog kozmetičkog proizvoda. 

Rumenilo je pomalo zapostavljen proizvod, koji može da napravi veliku razliku na licu, posebno kada izaberemo savršenu nijansu za svoj ten, ali i kada ga nanosimo na pravi način.

Većina smatra da je idelano mesto za rumenilo sam vrh obraza, odnosno ono mesto na licu koje je istaknuto kada se nasmešimo. Ipak, slavna šminkerka Keri Kol oktriva kako vizuleno podići obraze - stavljate ga više bočno, a tek onda na sam vrh obraza.

"Kad je rumenilo na bočnom delu lica i ima sjajne čestice, ono deluje kao da je osvetljeno. Ova tehnika stvara utisak filtera, glatke teksture i sjaja lica", tvrdi ona.

Takođe, šminkeri tvrde da će najbolji prirodan utisak ostaviti ako se rumenilo nanosi ispod, a ne preko podloge. Pre svega, važno je da dobro hidriramo kožu, a onda da kremasto rumenilo utapkamo sa strane i na sam vrh jagodica. Na ovaj način se postiže prirodan, odmoran i jedar izgled lica.

Izvor: Lepa&Srećna