Ako vam nokti stalno pucaju ili se "listaju", znajte da niste usamljeni u tim mukama. Mnoge žene su se, baš zbog tog problema, okrenule veštačkim noktima ili koriste gel lak, ali postoje i prirodna rešenja.

Za početak, isprobajte najjeftiniju mešavinu, za koju sastojke - verovatno - već imate u svojoj kuhinji. Pomešajte dve kašike maslinovog ulja i kašičicu limunovog soka i uronite vrhove prstiju u ovaj prirodni eliksir. Bilo bi dobro da ga držite na noktima desetak minuta, a potom operite ruke i pažljivo ih obrišite.

Trudite se da peškirom uvek trljate prste niz zanoktice, a ne u suprotnom smeru, kako bi što čvršće prionule uz nokat. Nipošto ih nemojte uklanjati, jer su važne za zdravlje noktiju, njihov rast i zaštitu od infekcija. To znači da ne treba ni da ih gulite sa površine nokta i gurate unazad, a naročito ne smete da ih sečete. Minimalna širina zanoktice koja mora ostati uz nokat je par milimetara. 

Za dodatnu negu koristite ulje od jojobe, a za poseban sjaj, bademovo ulje. Mešavinu maslinovog ulja i limunovog soka možete držati u posebnoj teglici u frižideru i do mesec dana, samo je promućkajte pre sledeće upotrebe.

Izvor: Lepa&Srećna