Mladolik izgled odavno je postao imperativ i svaka žena želi da što duže bude lepa. Zato ne čudi što i kad uđemo u šestu deceniju činimo sve da, koliko je god moguće prikrijemo tragove starenja na licu, vratu, rukama, telu i kosi.

Pravi saveznik lepote kod zrele kože je ši puter koji se dobija se iz orašastih plodova karite drveta koje raste u centralnoj i zapadnoj Africi. Za negu kože je dragocen: umiruje je, pruža joj zaštitnu ulogu, vlaži je i omekšava. Posebno se preporučuje za negu zrelije i suve kože, jer štiti lidipni sloj na površini.

Pored toga, sadrži sastojke koji ne zapušavaju pore i bogat je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A i E. Odgovara svakom tipu kože, poboljšava elastičnost i čvrstinu kože, a ima protiv upalno dejstvo. Smiriuje kožu iritiranu ujedom insekata, a deluje kod opekotina i promrzlina.

Ši puter pomaže kod problema kao što su svrab, psorijaza, ekcem, zadebljanja i pucanja, a odličan je i za ispucale usne.  Štiti i od sunčevog zračenja i idealan je za negu kože tokom leta.

Izvor: Lepa&Srećna