Dve punđe vladaju modnim svetom - razbarušena i namerno "neuredna", ali i superglatka, na kojoj nijedna dlačica ne viri poput "antenice". Obe pristaju damama svih godina  - od Selene Gomez, koja uskoro slavi 30. rođendan, pa sve do baka koje rado nose ovakve frizure.

Da biste uredno zagladili kosu, bilo da pravite punđu ili "konjski rep", dobro će vam doći odlični saveti frizerke čiji video možete pogledati u tekstu.

Za pedantno očešljan razdeljak najbolje je da upotrebite češalj sa drškom u vidu metalne igle koja precizno odvaja pramenove. Zatim naprskajte četku lakom za kosu i zagladite levu i desnu stranu glave. Vežite kosu gumicom, pa navucite tanku mrežicu u boji kose i obmotajte je oko srednjeg dela. Pričvrstite ukosnicama i ukrasite.

Popularna glumica Selena Gomez koja je nedavno blistala sa ovakvom frizurom na jednom crvenom tepihu nosi dva ukrasa - kiku od veštačke kose koja je obmotana oko punđe, kao i plišanu mašnu prigodnu za svečanu priliku. Vi izaberite ukras u zavisnosti od garderobe i ostalih detalja - to može biti atraktivna šnala ili uska ešarpa.

Da bi i najsitnije dlačice oko lica bile začešljane, upotrebite malu četkicu od prirodne dlake - najbolje, veličine četkice za zube. Naprskajte je lakom pa zagladite kosu. Ako nemate takvu četkicu, isprskajte dlanove pa njima ovlaš pređite od razdeljka ka ušima.

Kako napraviti glatku pundju Instagram/helenreavey

Izvor: Lepa&Srećna