Kovrdže na kosi znaju da budu i blagoslov i "kletva" - dame sa ravnom kosom ih priželjkuju i provode sate da bi dobili frizuru sa loknama. One sa prirodnim kovrdžicama često pate i dale bi sve da im kosa bude kao pod "peglom".

I jedne i druge često koriste pivo, koje učvršćuje lokne i daje poseban sjaj kosi. Smatra se da hranljivi sastojci iz ovog pića mogu da ojačaju koren i dlaku. Ipak, posle početnog oduševljenja, neke žene se razočaraju i žale se da im se kosa isušila zbog dejstva alkohola. Tada i krajevi brže počinju da "cvetaju".

Jednostavan savet koji ne treba preskočiti je da se, pre sipanja piva na kosu, ono obavezno ostavi da stoji u čaši dovoljno dugo da alkohol izvetri. Time će se sprečiti neželjeno delovanje ovog sastojka koji mnogi ne vole ni kad se nađe u sastavu industrijskih preparata za negu kose.

Ima i predloga da za brzinski tretman - sipajte pivo u bočicu sa raspršivačem - tako ćete naneti manju količinu na kosu, a i alkohol će brže ispariti pa neće imati tako pogubno dejstvo. I na kraju, podsetnik - ako imate kovrdžavu kosu, uvek koristite fen sa difuzerom kako bi očuvali lep izgled lokni.

Izvor: Lepa&Srećna