Žene oduvek zanima kosa Megan Markl, još od vremena kad je počela da se zabavlja sa princom Harijem, a to je i razlog što se našla čak i u pesmi naše Konstrakte za Evroviziju. Megan ima dugu, gustu i kovrdžavu kosu koju nije lako ukrotiti i stilizovati.

Čuvena punđa koju je Harijeva mlada nosila na venčanju oduševila je sve osobinom koju nikad dotad ne bismo povezali sa formalnim stilom - nesavršenošću. Jedna dokumentarno-romansirana filmska priča kaže kako je, već spremna za odlazak u crkvu, Megan stajala pred ogledalom kad je neko rekao: "Savršeno", a ona buntovno izvukla pramen uz lice i rekla "Nisam savršena". 

frizura megan markl
Profimedia 

Za tu "svadbenu" punđu zaslužan je bio Džordž Nortvud, frizer iz Londona, kojeg je Megan angažovala i pri svom nedavnom dolasku u Holandiju. Podsetimo, bila je to njena prva poseta sa Harijem Evropi nakon što su napustili britanski dvor. Megan je pažljivo planirala garderobu, odabrala dobar balans između poslovnog i opuštenog stila, pa su i frizure morale biti u tom stilu.

Džordž Nortvud je, za britanski Vog, objasnio u čemu je glavna tajna dobrog feniranja da bi se dobili prirodni talasi kakve nosi Megan Markl. 

"Najvažnije je da postignete dobru bazu, da kosa bude zaista glatko isfenirana", kaže Nortvud. "Ako će razdeljak biti na sredini, čitav prednji deo kose treba vući od lica dok fenirate, tako ćete dobiti lep izgled kad je začešljate unazad i podelite."

Prema Džordžovom uputstvu, tek kad je kosa dobro isfenirana, prave se talasi i to najdebljim figarom koji vam je na raspolaganju. Radi se u sekcijama, počevči od lica ka sredini leđa.

frizura megan markl
Profimedia 

Glavni akcenat je na srednjem delu kose, krajeve i deo oko korena nemojte navijati. "Kad izvučete figaro, odmah povucite taj pramen prstima nadole, da se tako ohladi", kaže Džordž.

"Tako dobijate talas umesto kovrdže." Na kraju, raščešljajte kosu prstima i nanesite preparat za sjaj, u spreju, kremu ili serumu. Da podsetimo, Megan je u Holandiji pokazala nekoliko sjajnih frizura. Prvog dana je nosila puštenu kosu, u prirodnim talasima, a narednih smo je videli sa "konjskim repom" i njenom čuvenom, nesavršenom punđom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna