Sve žene koje poklanjaju pažnju svojoj kosi trude se da joj pruže i neku dodatnu negu osim običnog pranja i balsama, ali nemaju baš često vremena za duge tretmane kakvi bi dali najbolji efekat. 

Idealno bi bilo da pred pranje stavite jaču masku na kosu ili ulje na čitavu dužinu i ostavite da deluje bar nekoliko sati. Pošto tokom dana obično ne znamo gde ćemo pre od obaveza, kao jedna mogućnost ostaje - noć kad, tokom spavanja, pokušavamo da nadoknadimo vreme za negu. 

Da bi dejstvo preparata bilo jače, a čitav tretman što praktičniji, isprobajte tehniku lepe Monike koja je popularni "slaging" prenela sa kože na kosu. Da podsetimo, engleski "slugging" (od engleske reči slug - puž) je noviji način nege lica za koju se koristi vazelin. Obilno nanet na kožu, on deluje okluzivno, tojest, "zaključava" sve slojeve sredstava za negu koje ste naneli na očišćeni ten. Preko noći, vazelin čuva hidriranost kože i pojačava dejstvo aktivnih sastojaka.

Monika radi nešto slično i sa kosom. Njena duga pletenica se raščešljava uveče i maže je celom dužinom lakim, hranljivim uljem. Svi znamo koliko može da bude neprijatna plastična kapa koju žene obično stave na glavu kako ne bi uljem izmastile sve oko sebe. Zato se ova vešta tikokerka služi mekom frotirskom čarapom koju prevrne na naličje, ubaci kosu u nju, a na dnu potiljka je pričvrsti mekim lastišem obloženim tkaninom. 

Tokom noći, ulje deluje, a ujutru kosa bude meka i sjajna kao svila, a jastučnica potpuno čista! Pogledajte!

Ulje za kosu slugging tretman TikTok/moniquemrapier

Izvor: Lepa&Srećna