Mnoge žene primete da im, posle pedesete godine, bude opuštenija koža, naročito na kapcima. Da bi se ovo prikrilo, treba mudro staviti senku i vešto našminkati oči. Najbolje je da počnete sa dobrom pripremom i hidrirate kožu, a zatim nanesete prajmer (podlogu).

Prvi sloj senke treba da bude svetle boje i možete je fiksirati puderom za setovanje. Odaberite boju glavne senke po želji (u video klipu koji sledi, to je ružičasta) i njome namažite srednji deo kapka, dok ivice uz trepavice i obrve treba obojiti svetlobež senkom. Na spoljne uglove kapka ide još tamnija nijansa u odnosu na glavnu, a zatim možete staviti i malo iste senke sa šljokicama na najispupčeniji deo. 

Uz samu ivicu trepavica na spoljnim uglovima oka, vrlo uskom četkicom, namažite malo tamnobraon senke i sve prelaze dobro ujednačite. Sada tom tamnom senkom blago ocrtajte svojevrstan "lažni prevoj" kapka i završite ajlajerom i maskarom. Ako želite, možete staviti i veštačke trepavice. 

Pogledajte video i odličan tutorijal šminke za zrelu kožu! Ovakav savet mogu da primene i mnogo mlađe žene kod kojih je, anatomski, kapak previše uvučen. 

Kako našminkati opuštene kapke instagram/michellespielermua

Izvor: Lepa&Srećna