Bore nastaju zbog smanjenja kolagena u koži, ali i zbog činjenice da se ona opušta s godinama. Gravitacija je neprijatelj ženske lepote, znaju da kažu kozmetičari. Opuštanje srednjeg dela lica je razlog što će vam mnogi lekari estetske medicine savetovati da filere najpre stavite baš u tom predelu.

Međutim, ako su vam takvi zahvati skupi ili neprihvatljivi iz nekih medicinskih razloga, uvek možete da se poslužite šminkom. Ako se korektor pravilno nanese, dobija se vizuelni efekat malog fejsliftinga. Iskusna šminkerka pokazuje kako da uradite upravo to. U videu možete pogledati kako Čeril Kavano, sa samo tri crte, kreira takav utisak.  

Ona koristi svetli korektor boje breskve, koji tankom četkicom nanosi ispod spoljnog ugla oka, ispod i desno od nozdrve i u istom tom pravcu ispod spoljnog ugla usana. Pokret ide odozdo nagore. Zatim debljom četkicom dobro izblenda ovaj korektor i nastavlja sa šminkanjem. Svetlije površine daju efekat kao da se čitav srednji deo lica malo "podigao", pogledajte i sami!

Šminkerka korektorom zateže kožu lica Instagram/ccavanaugh33

Izvor: Lepa&Srećna