Zanimljivo je da iako se do skoro verovatlo da postaruju, pastelne boje zapravo čine da izgledamo mlađe. One daju sjaj licu, posebno licu koje ima bore. To su neutralne nijanse koje je najbolje nositi blizu lica jer vaše najsvetlije boje daju vam mladalački, ali pedantan izgled. Birajte sve u svetlijim i pastelnim tonovima od šešira, preko nakita, do šalova i naravno, bluza i džempera.

Ali ako zaista želite da probate nešto sveže, ovog proleća ćete pronaći neke sjajne kapute u prelepim pastelnim bojama. Ovo bi mogli biti doživotni komadi koji bi vam donosili radost svake godine tokom aprilskih pljuskova.

SVETLA KOŽA

Ako imate svetlu i ružičastu ili breskvasto ružičastu kožu, birajte pastelne nijanse koje se oslanjaju na orhideju, svetlo plavu boju ili bilo šta iz koralnog raspona. One uključuju skoro sve ljubičaste, plavo-sive, mahovine i lavandu.

TAMNA KOŽA

Ako imate maslinasto toniranu kožu, birajte pastelne nijanse koje naginju bledim bojama lososa i breskve, kao i veoma svetle žalfije i zelenkasto plave.

BELDA KOŽA - TAMNA KOSA
Ukoliko imate veoma bledu kožu i tamnu kosu, birajte intenzivne pastelne nijanse: tirkiz i ametist, i bleđe kolore fuksije.

Pogledajte još koje teksas haljine su hit ovog proleća

Izvor: Lepa&Srećna