Kako starite nanošenje šminke treba da prilagodite tenu, a pravi izbor make up-a pomoćiće vam da izgledate mlađe. Pridržavanje tehnika šminkanja koje su funkcionisale u vašim 20-im godinama nisu pravo rešenje u četrdesetim, a stručnjaci su otkrili kako da poboljšate mladalački sjaj.

Ukoliko je vaša koža opuštena postoje tehnike nanošenja šminke koje treba izbegavati, a neke vam čak mogu omogućiti da zagladite kapke i izgledate mlađe nego ranije.

Izbegavajte hajlajter
Izbegavajte bilo šta što svetluca ili ima guste šlokičaste pigmente jer vam zbog njih kapci mogu izgledati zborano. Birajte nežnije nijanse i obavezno izbegavajte senke sa većim komadima šljokica.

Držite se pojedinačnih tonova
Držanje jedne, mat nijanse je najbolji način da izgladite kapak, maskirajući fine linije ili bore koje su možda počele da se razvijaju na tom području. Neka ceo prostor bude svetao i svež u jednom tonu, poput vanile. Ako želite da bude tamniji, izaberite prirodno braon za ceo kapak.

Pređite na smeđu maskaru
Kako starimo, boja naše kože se menja i postaje manje svetla i više pepeljasta. Crna maskara može vam dati oštar i neprivlačan izgled.

Izvor: Lepa&Srećna