Verovatno se i vama dogodilo da vam neko ko se razume u astrologiju, kada otkrijete koji ste horoskopski znak, kaže: " Ti nisi klasičan Strelac! Verovatno ti je podznak Devica, koja te sputava i drži pod kontrolom." ili "Daleko si ti od dominatnog Ovna, mora da si u podznku nežni Rak". Rešavamo dilemu šta tačno o ličnosti otkriva i kako izračunati podznak.

Astrolozi tvrde da podznak predstavlja ono što ljudi vide dok nas ne upoznaju - našu masku za javnost. On otkriva kakav ćemo stav imati pirlikom upoznavanja, kako ćemo tretirati druge ljude. Podznak utiče na ljubavni život i može objasniti zašto nas privlače neki sasvim suprotni znakovi Sunca! 

 Takođe, može mnogo da utiče na fizički izgled. Podznak jednostavno možete izračunati uspomoć kalkulatora.

Podznak ili ascendent je onaj znak koji je u trenutku vašeg rođenja bio na istoku. Dok se horoskopski znak izračunava po poziciji Sunca u trenutku rođenja, pa otud i naziv - znak Sunca, podznak se ponekad naziva i izlazeći znak na istoku.

Važno je da znate tačno vreme u koje ste rođeni jer se horskopski podznak menja na, otprilike, svaka 2 sata, budući da se astrološka sazvežđa tako "kreću" da svih 12 znakova proputuje nebom za 24 sata. 

Da biste izračunali svoj podznak, potrebno je da unesete podatke o svom rođenju.

1. u prvom redu, gde piše Date of Birth (Datum rođenja) kliknite na strelicu, pa izaberite odgovarajući broj, a zatim i naziv meseca:

January - januar, February - februar, March - mart, April - april, May - maj, June - jun, July - jul, August - avgust, September - septembar, October - oktobar, November - novembar, December - decembar.

Na kraju prvog reda, klikom na strelicu odaberite odgovarajuću godinu rođenja.

2. U drugom redu, gde piše Time of Birth (vreme rođenja), upišite odgovarajuće vreme - AM je skraćenica za prepodnevne časove, a PM za poslepodnevne.

3. U trećem redu, gde piše City of Birth (Grad rođenja) izaberite klikom na strelicu odgovarajuće mesto. Ukoliko ste iz manjeg mesta kojeg nema na spisku, odaberite veći grad u blizini.

 Izvor: Lepa&Srećna