Retrorgadni Merkur počinje 29. decembra i traje sve do 18. januara 2023. godine. Astrolozi tvrde da će ovoga puta posebno da utiče na četiri horoskopska znaka.

Blizanci

Blizanci su znak na koje će ovaj retrogradni Merkur najviše uticati, jer je to njihova vladajuća planeta. Najviše će se odraziti na ljubavni život, jer je pravi trenutak da se osobe rođene u znaku Blizanaca preispitaju šta je ono što zaista žele, ljubav i pripadnost ili površne odnose koji donose samo zabavu. 

Devica

Device su poznate kao nepopravljivi perfekcionisti koji nikada nisu u potpunosti zadovoljni urađenim poslom, kao ni životom. To je mač sa dve oštrice, osim što ih težnja kao savršenstvu tera da budu bolji, na neki način ih i sputava. Device će imati toliko problema sa koncetracijom na poslu da mogu da uslede ozbiljni problemi. Zato je važno da bude strpljive i  ne donose ishitrene odluke.

Jarac
Jarčevi će se osećati toliko loše, kao da nose ceo svet na svojim leđima. Pomisliće da je sve besmisleno i da nema izgleda da stvari budu bolje.  Zato će da se povuku u sebe, kako bi prikupili snagu da prebrode teške trenutke.

raskid ljubav tuga slika.jpg
Shutterstock  

Rak

Rakovi koji su sinonim za emotivnost teško će podneti gorak ukus neuspeha.  Biće potišteni zbog problema u ljubavnom životu koju traju već neko vreme a sada će dostići vrhunac. Stvari će biti toliko teške da će posmisliti da je najbolje rešenje da jednostavno dignu ruke od svega, i nastave život solo. 

Tekst: Lepa&Srećna