Ponedeljak 6. jul je dan Meseca

Kako Mesec pravi konjukciju sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom pa možemo očekivati dobar dan za nove početke, pregovore, podršku u poslu. Vrlo povoljno za planiranja na duži vremenski rok.

Mnoge osobe mogu da se bave finansijama i dublje da sagledaju svoje projekte. Kako su ovi planovi i projekti vrlo ozbiljni onda mogu da izazovu i stres. Bitno je - ako imate nešto od ranije - da to završite i do tada ne pokrećete ništa novo.

Sada je jako važno da prikupite finansije za taj početak. Mesec i Saturn će zahtevati istrajnost napor, ozbiljnost i malo teži početak ali posle kada se uhoda sve lepo kreće.

U nastavku, Mesec prelazi u Vodoliju koja je simbol prijateljstva, saradnje, timskog rada pa možete imati kontakt u tim oblastima. Zatim Mesec pravi lep sekstil sa Marsom koji daje lepu akciju i pokretačku energiju.

Svakako da možete završiti sve što ste planirali a emotivno je moguće neko novo poznanstvo za slobodne dok zauzeti mogu ispoljavati više strasti i inicijative. Ovaj dan je dosta dobar i pozitivan uz trud, inicijativu i akciju u svemu.

Utorak 7. jul je dan Marsa.

Kako je Mars on u Ovnu i svom sedištu, onda mnoge osobe su borbene, aktivne, guraju napred bez posledica.

Mesec pravi trigon sa Venerom što je odlično za sve vidove saradnje, bili kakvih kontakta a posebno kada su vezani za umetnost, lepotu i druge ugodnosti.

U nastavku, Mesec pravi kvadrat sa Uranom što iznenada daje nervozu, napetost, ishitrene poteze.

Obratite pažnju za neke nove projekte, ideje i nešto novo što želite pokrenuti možda je najbolje da ne pokrenete danas i da ne reagujete brzopleto.

Dan je povoljan za osobe koje se bave gradnjom, medicinom, policija i vojne ustanove.

Kako je Mesec u praznom hodu skoro dva dana, onda ne pokrećite ništa novo već završavajte sve započeto.

Sreda 8. jul je dan Merkura.

Kako Merkur tranzitira retrogradno kroz Raka, komunikacija i mnoga dešavanja su usmerena na kuću, porodicu, jednog roditelja što može biti dosta emotivno. Merkur će biti u kvadratu sa Marsom pa izbegavajte brze akcije, ishitrenost.

Moguća je nepromišljenost, svađa pa čak i tuča ako vas neko izbaci iz takta. Svađe se mogu dešavati na poslu, sa voljenom osobom, sa porodicom, roditeljem ili dragim prijateljem.

Ništa novo ne pokrećite ni u poslu ni emotivno. Sa ovim aspektom Merkur-Mars strogo vodite računa u saobraćaju, posebno motoristi.

U večernjim satima Mesec prelazi u Ribe pa u noći možete se opustiti.

Tokom celog dana energija aspekata je dosta zategnuta i u silaznom toku što je aktivno neraspoloženje i tenzija do svađa pa ne dozvolite da se negativni aspekti ispoljavaju već se umirite.

PageBreak

Četvrtak 9. jul  je dan Jupitera.

Kako je Jupiter u Jarcu retrogradan a simbol je optimizma, morala, filozofije, učenja, religije, mnogo toga je u silaznoj putanji pa vladaju pesimizam i nemoral.

Mesec pravi trigon sa Merkurom, što je dobar aspekt za mnoge znake koji mogu sve planirano sprovesti u delo. Mnoge osobe sada znaju šta hoće i kako to da urade.

Zatim Mesec pravi kvadrat sa Venerom pa treba se biti pažljiv u svim vrstama odnosa - ne samo sa partnerom.

Osećanja mogu biti vrlo snažna, moguća su razočaranja, osećaj otuđenosti, praznine, itd. Kod pojedinih osoba odnosi mogu da budu zategnuti, da nastupi zahlađenje.

U nastavku, Mesec pravi sekstil sa Uranom što vam daje ideje i brzo rešavanje pa čak ako ste se sa nekim posvađali sada se možete pomiriti.

Lepi odnosi sa dragim osobama i prijateljima čak se može pojaviti i neko idejno rešenje u poslu ili dogovorima. Ipak na kraju dana sve se razrešava.

Petak 10. jul je dan Venere.

Kako je Venera u Blizancima, u sekstilu sa Marsom, onda nastupa lep sklad među polovima, emotivna razmena i sreća.

Mesec će praviti trigon sa Suncem što je bitno za isticanje i da budete u prvom planu. Mesec će biti u konjukciji sa Neptunom pa je odlično za intuiciju, kreativan rad, samo treba paziti da se ne zanosite i podležete iluzijama.

Mašta je jako naglašena pa i tu pazite da vam dan ne prođe u mašti već nešto i uradite. Zatim Mesec pravi sekstil sa Plutonom i Jupiterom pa je dosta povoljno za finansije, više optimizma.

Dan je dobar za susrete, provode ili neke dogovore čak i neka nova poznanstva se mogu desiti. Ovaj dan je generalno dobar i pozitivan za razne kontakte i poznanstva.

Subota 11. jul je dan Saturna.

Saturrn se vratio retrogradno u Jarca pa nas ponovi ograničava i pravi smetnje. Mnoge osobe su se vratile u prošlost i neke situacije se takođe vraćaju u prošlost pa su ponovne šanse ali i testovi ispred nas.

Mesec će praviti sekstil sa Saturnom pa možemo da se osećamo stabilno i da se vode razgovori rešenja na duge staze i gde treba uložiti više truda, rada, odgovornost i vremena.

Zatim Mesec prelazi u Ovna pa kreće brži tempo polet i kako će biti u kvadratu sa Merkurom što će vaša osećanja i misli dosta odvojiti pa jedno osećate a razum govori nešto drugo.

Opet treba paziti za konflikte sa voljenom osobom ili dragim ljudima. Izbegavajte ishitrenost, posebno pazite da u brzini nesmotreno povredite nekoga.

U nastavku, Mesec pravi konjukciju sa Marsom što daje ishitrenost, energičnost pa pazite kako vozite i da nekog ne povredite jer će se ovog puta posledice teže ispraviti.  Dan je dosta teške energije pa se naoružajte strpljenjem.

Nedelja 12. jul je dan Sunca.

Kako Sunce tranzitira kroz Raka, naglašeno je sve vezano uz korene, porodicu, kuću, roditelje, itd.

Mesec će praviti sekstil sa Venerom, što daje divnu energiju za sklad u porodici, sa voljenom osobom, pa se pobrinite da ih kontaktirate i dogovorite viđanja, saradnju i druženje.

Zatim, napokon, MERKUR KREĆE DIREKTNO iako možda neće dati odmah efekat ali bar će krenuti. Pravi pokret iz stacionarnog stanja kreće od 15. jula pa i tu se traži strpljenje za neki novi početak, preokret ili nastavak gde se stalo.

Zatim Sunce pravi trigon sa Neptunom što je odličan aspekt da se vide mnoge stvari jasno koje niste mogli ranije da rasvetlite. Mnoge stvari koje su bile skrivene i u nekoj magli sada ih sigurno možete otkriti jer Sunce sve obasjava i sve se vidi.

Sigurno je da su ovi uvidi pozitivni pa svima mogu pomoći da sagledaju sopstvene greške ili da dobiju uvid kako da poboljšaju dosadašnje načine rada i svoj život.

Astrolog: Željka Knežević