Ako ste se u prethodnom periodu osećali mentalno iscrpljeno, planovi se nisu ostvarili onako kako ste mislili ili su se u vašem životu pojavile nove prepreke, to znači da vas je okupirao retrogradni Merkur, piše Lovesensa.

Sada, 10. marta 2020. godine, Merkur kreće direktno i donosi nam mnoga olakšanja, naročito u polju komunikacije. Potrebno je nekoliko dana kako bi se sve u našoj orbiti regulisalo i dovelo u red, ali uskoro će frustracije i zbunjenost nestati.

Mekur se već tri nedelje kretao unazad, a kada krene direktnim putem, očekuje nas kolektivno buđenje iz nerealnih snova, loših ambicija i negativnosti. Postajemo svesniji svojih postupaka i već u prvim danima osećamo blago rasterećenje kada određene stvari krenu same od sebe da se razrešavaju.

Ipak, neće sve biti idealno, jer Merkur postepeno kreće unapred i moguće je da određeni znakovi, naročito zemljani (Devica, Bik i Jarac) i dalje osećati Merkurov negativan uticaj, ali to će svakako biti manje izraženo nego kada je planeta retrogradna.

Zapravo, sada je pravi trenutak da iskoristite sve što ste naučili u periodu retrogradnog Merkura. Iako je retrogradni Merkur mračan i donosi nevolje, njegov uticaj ima i značaj, jer počinjemo lakše da uviđamo sopstvene greške.

U prvim danima direktnog Merkura shvatićete šta je zapravo bio uzrok problema koji su nastali u periodu retrogradnog kretanja.

Uskoro ćete pronaći način kako da iskoristite svo stečeno znanje i polako se približite uspehu.

Sada postajete spremniji da donesete važne odluke, uspostavite bolju komunikaciju i povučete uspešnije poteze.

Period direktnog Merkura je kao vid popravnog testa na kojem možete da ispravite mnoge zadatke koje ste pogrešno rešili na prvom testu.

Pokušajte - vredeće!

Izvor: Lovesensa