Horoskop za vikend najavljuje da ćemo morati da čekamo sve do nedelje na momenat za pravu regeneraciju!

Iscrpljujući je bio kraj ove nedelje, sa ulaskom Venere u Vodoliju i kvadratom Merkura i Neptuna koji kao da nas je izveo iz ose ravnoteže i sad nam je hitno potrebna nova injekcija energije!

Međutim, u subotu 21. decembra, Venera formira sekstil sa Kironom i bliži se kvadratu sa Uranom pa može biti dosta izazova i borbi, naročito tamo gde se sudare neki sistemi vrednosti ili dođe do ozbiljnije borbe mišljenja i ukusa.

Ne čudi što se osećate pomalo rastrzano između potrebe za bliskošću i želje da se otrgnete i budete slobodni. Pazite da vas ne zavede impulsivna potreba - to se upozorenje odnosi i na ljude i na stvari. Ipak, neka su isceljenja moguća, a u vezama može doći do zatvaranja nekih rana. Zarastanje treba još da pričeka. 

Nedelja je dan sa čak dva planetarna aspekta, a ovog dana i Sunce ulazi u znak Jarca. Sunce u Jarcu najavljuje period u kojem se budi ambicija i potreba da ostvarimo sve svoje ciljeve.

Budući da Mars egzaltira u ovom znaku, Sunce u Jarcu je uvek inspirisano da vredno radi kako bi postalo najbolja verzija sebe. Ovaj znak pronalazi sigurnost u organizaciji i strukturi i veoma poštuje disciplinu i svoje vreme (Saturn u sedištu).

Znak Jarca zahteva da pronađemo dubok odmor koji će nam omogućiti da kroz nas teče sklad kosmičkog zakona iz svih vremena.

Naredni period možete iskorisiti za ulazak u tišinu iz koje ćete polako, ali sigurno, graditi ono što je vašem biću potrebno. Istog dana, Venera će napraviti kvadrat sa Uranom.

PageBreak

Ovaj aspekt nam pruža mogućnost da osvestimo svoje lične potrebe jer predstavlja šansu za buđenje i oslobađanje od svega onoga što nas sputava da slobodno i iskreno volimo. Uran nas podseća koliko je važna sloboda izbora, dok Venera vodi računa da joj sve bude udobno uz jedan osećaj lakoće.

Postavite sebi pitanje koliko ste iskreni prema sebi, jer onoliko koliko ste iskreni prema sebi, iskreni ste i u svojim odnosima, što je preduslov za harmoniju istih.

Pažnju nam može privuči sve što je neobično i drugačije, pa ćemo poželeti da promenimo nešto kod sebe, što se može ticati i ličnog izgleda. Osetite šta je to što u vama budi vašu autentičnu prirodu, što vas pokreće i čini da se osećate uvek slobodno! Budući da će i Mars napraviti sekstil sa Plutonom u nedelju, ovaj aspekt će pokrenuti veliku energiju, hrabrost i mogućnost da se brzo regenerišemo.

Ovo je energija spremna da “pomeri planine”, da u svakoj borbi odnese pobedu i uhvati se u koštac sa bilo kojim izazovom. Mars u sekstilu sa Plutonom nam pruža osećaj unutrašnje moći i motiviše nas da samouvereno koračamo napred. Pokrenite se i imajte na umu da ste spremni da ostvarite sve što poželite!

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija / Milica Mikać